Продукти:
2 яйца
2 с.л захар
300 мл. прясно мляко
1/2 кубче прясна мая
50 гр. масло
кората на един лимон
1 пак. ванилова захар
600 гр. брашно
За намазване: сладко, шоколад или мармалад
За поръсване на формата: масло и галета
Приготвяне на тестото:
В топлото прясно мляко разтворете маята с 1 с.л захар, 2 с.л брашно и оставете да шупне. В дълбока купа разбийте яйцата с 1 с.л захар, добавете маслото, ваниловата захар, настърганата лимонова кора. Добавете и шупналата мая и пресятото брашно. Замесете меко тесто, което оставете да втаса на топло. След като тестото, вече е втасало, го разделете на 3 равни части. Всяка част разточете на правоъгълна кора с размери 25-35 см. Намазвате със сладкото (Шоколада) и завивате на руло. Редите едно върху друго рулата във форма за кекс. Намазана с масло и посипана с галета. Оставете да втаса за 30 мин. Печете на 180 градуса.
Заповядайте в моята кулинарна страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/
Няма коментари:
Публикуване на коментар