понеделник, 7 ноември 2016 г.
Линцер сладки
Продукти:
250 гр. меко масло
180 гр. пудра захар
2 жълтъка
2 с.л прясно мляко
1 пак. ванилова захар
1/2 ч.л канела
кората на 1 лимон
400-500 гр. брашно
Приготвяне:
Mаслото и пудрата захар се разбиват с миксер до получаване на гладък крем. Добавят се жълтъците, прясното мляко, и подправките. Сместа се разбива докато стане еднородна. По малко се добавя брашното и се замесва меко тесто. Меси се върху набрашнена повърхност, докато стане гладко и не лепне. Тестото се увива в стреч фолио и се оставя в хладилник за 30 мин, Тестото се разточва върху леко набрашнена повърхност на дебелина 3 мм.Изрязват се формички с различни мотиви които се подреждат в тава покрита с хартия за печене. Сладките се пекът в предварително нагрята фурна на 180 градуса за 8-10 минути. Готови са когато крайщата им почнат да порозовяват. След като се извади тавата от фурната се оставя за малко да поизстине че са доста чупливи. След като са напълно изстинали се слепват по две със сладко по-желание (Аз слепих с малиново сладко). Ръсят се с пудра захар. На другия ден стават мекички и много вкусни.
Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
понеделник, 7 ноември 2016 г.
Линцер сладки
Продукти:
250 гр. меко масло
180 гр. пудра захар
2 жълтъка
2 с.л прясно мляко
1 пак. ванилова захар
1/2 ч.л канела
кората на 1 лимон
400-500 гр. брашно
Приготвяне:
Mаслото и пудрата захар се разбиват с миксер до получаване на гладък крем. Добавят се жълтъците, прясното мляко, и подправките. Сместа се разбива докато стане еднородна. По малко се добавя брашното и се замесва меко тесто. Меси се върху набрашнена повърхност, докато стане гладко и не лепне. Тестото се увива в стреч фолио и се оставя в хладилник за 30 мин, Тестото се разточва върху леко набрашнена повърхност на дебелина 3 мм.Изрязват се формички с различни мотиви които се подреждат в тава покрита с хартия за печене. Сладките се пекът в предварително нагрята фурна на 180 градуса за 8-10 минути. Готови са когато крайщата им почнат да порозовяват. След като се извади тавата от фурната се оставя за малко да поизстине че са доста чупливи. След като са напълно изстинали се слепват по две със сладко по-желание (Аз слепих с малиново сладко). Ръсят се с пудра захар. На другия ден стават мекички и много вкусни.
Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар