четвъртък, 24 ноември 2016 г.

Aроматни хлебчета с брашно от лимец




Насладете се на ароматните и пухкави хлебчета с неустоим вкус идващ от ароматни сушени
домати и черни маслини.


Продукти:

500 гр. брашно от лимец + допълнително за доизмесване.
20 гр. прясна мая за хляб
1 ч.л захар
1 ч.л сол
300 мл. топла вода
50 мл. зехтин
1/2 ч.л чесън на прах
50 гр. сушени домати нарязани на ситно
10-15 бр. черни маслини нарязани на ситно
1 с.л сух розмарин

Приготвяне:

Маята и захарта се разтварят в 150 мл. от топлата вода.Закваската се оставя да шупне на топло място (Докато на повърхността се образуват балончета) Брашното се смесва със солта. Добавя се розмаринът, чесънът и зехтина. Сместа се бърка с дървена лъжица. Прави се на средата кладенче и се изсипва закваската. Добавя се и по малко от останалата вода, като се замесва лепкаво тесто. Тестото се премества върху набрашнена повърхност и се меси докато стане гладко и не лепне. Поставя се в купа намазана със зехтин, покрива се с кърпа и се отавя да втаса за 40 минути. След това тестото отново се премесва за 1-2 минути, връща се в купата и се оставя докато удвой обема си. Тестото се премесва като в него се добавят сушените домати и маслините.Оформят се питки. Подреждат се в тава покрита с хартия за печене. Ръсят се с брашно и се правят напречни разрези.Пекът се в загрята фурна 25-30 минути. докато станат златисто кафяви. Изваждат се от фурната и се оставят да се охладят.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

четвъртък, 24 ноември 2016 г.

Aроматни хлебчета с брашно от лимец




Насладете се на ароматните и пухкави хлебчета с неустоим вкус идващ от ароматни сушени
домати и черни маслини.


Продукти:

500 гр. брашно от лимец + допълнително за доизмесване.
20 гр. прясна мая за хляб
1 ч.л захар
1 ч.л сол
300 мл. топла вода
50 мл. зехтин
1/2 ч.л чесън на прах
50 гр. сушени домати нарязани на ситно
10-15 бр. черни маслини нарязани на ситно
1 с.л сух розмарин

Приготвяне:

Маята и захарта се разтварят в 150 мл. от топлата вода.Закваската се оставя да шупне на топло място (Докато на повърхността се образуват балончета) Брашното се смесва със солта. Добавя се розмаринът, чесънът и зехтина. Сместа се бърка с дървена лъжица. Прави се на средата кладенче и се изсипва закваската. Добавя се и по малко от останалата вода, като се замесва лепкаво тесто. Тестото се премества върху набрашнена повърхност и се меси докато стане гладко и не лепне. Поставя се в купа намазана със зехтин, покрива се с кърпа и се отавя да втаса за 40 минути. След това тестото отново се премесва за 1-2 минути, връща се в купата и се оставя докато удвой обема си. Тестото се премесва като в него се добавят сушените домати и маслините.Оформят се питки. Подреждат се в тава покрита с хартия за печене. Ръсят се с брашно и се правят напречни разрези.Пекът се в загрята фурна 25-30 минути. докато станат златисто кафяви. Изваждат се от фурната и се оставят да се охладят.





Няма коментари:

Публикуване на коментар