Продукти:
1 пакет бутер тесто
1 яйце
захар за поръсване
За крема:
200 мл. течна сладкарска сметана
250 гр. сирене рикота
150 гр. пудра захар
200 гр. крема сирене
2 бр. ванилия
Приготвяне:
Бутер тестото се разстила на плота.Нарязва се на ленти широки 1 см. и се увиват спирaлoвидно около цилиндрични метални тръбички, като леко се застъпват крайщата.Поставят се в тава покрита с хартия за печене и се намазват с разбито яйце и се поръсват със захар.Пекът се в загрята фурна на 200 градуса.След като изстинат се измъкват внимателно от формичките.
Приготвяне на крема:
Пудрата захар се разбива с рикотата и крема сиренето, прибавя се и течната сметана и ванилия.Разбиването продължава до получаване на гъста и пухкава еднородна смес.С помощта на пош се пълнят канолите и от двете страни с крема.За декорация се забожда по една захаросана черешка.
Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/
Няма коментари:
Публикуване на коментар