понеделник, 12 декември 2016 г.
Шоколадови топки
Продукти за блата;
125 гр. меко масло
220 гр. кафява захар
1 яйце
1 ч.л ванилов екстракт
260 гр. брашно
40 гр. какао
3/4 ч.л сода бикарбонат
щипка сол
220 мл. прясно мляко
1 ч.л ябълков оцет
Продукти за сместа:
125 гр. меко масло
50 гр. стафиди
1 с.л ром
5-6 с.л сладко от праскови (или друго сладко)
портокалови корички
ситно смляни орехи
Приготвяне:
Фурната се загрява на 180 градуса.Маслото се разбива със захарта, докато се получи пухкав крем.Добавят се яйцето и ванилията и се разбъркват, докато се поемат добре от сместа.Брашното, какаото, содата и солта се пресяват.Млякото се смесва с оцета и се оставят за 5-10 минути да си взаимодействат.Сухите съставки се добавят към маслената смес. Получената смес се изсипва в тава покрита с хартия за печене.Пече се на 180 градуса.Получава се пухкав и ронлив блат.След като изстине, блата се натрошава на ситни трохи.Прибавя се мекото масло и станалите продукти за сместа.Всичко се обърква много добре.Получава се плътна и лепкава смес.Оставя се в хладилника да стегне за 15 минути.След като се охлади, се оформят топки голями колкото малка мандаринка.Подреждат се в поднос.Накрая се разтопява шоколад на водна баня и се потапят топките в него или хаотично се разлива отгоре шоколада.Украсява се с разни цветни украси.Поставят се в хладилник да стегнат.
Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
понеделник, 12 декември 2016 г.
Шоколадови топки
Продукти за блата;
125 гр. меко масло
220 гр. кафява захар
1 яйце
1 ч.л ванилов екстракт
260 гр. брашно
40 гр. какао
3/4 ч.л сода бикарбонат
щипка сол
220 мл. прясно мляко
1 ч.л ябълков оцет
Продукти за сместа:
125 гр. меко масло
50 гр. стафиди
1 с.л ром
5-6 с.л сладко от праскови (или друго сладко)
портокалови корички
ситно смляни орехи
Приготвяне:
Фурната се загрява на 180 градуса.Маслото се разбива със захарта, докато се получи пухкав крем.Добавят се яйцето и ванилията и се разбъркват, докато се поемат добре от сместа.Брашното, какаото, содата и солта се пресяват.Млякото се смесва с оцета и се оставят за 5-10 минути да си взаимодействат.Сухите съставки се добавят към маслената смес. Получената смес се изсипва в тава покрита с хартия за печене.Пече се на 180 градуса.Получава се пухкав и ронлив блат.След като изстине, блата се натрошава на ситни трохи.Прибавя се мекото масло и станалите продукти за сместа.Всичко се обърква много добре.Получава се плътна и лепкава смес.Оставя се в хладилника да стегне за 15 минути.След като се охлади, се оформят топки голями колкото малка мандаринка.Подреждат се в поднос.Накрая се разтопява шоколад на водна баня и се потапят топките в него или хаотично се разлива отгоре шоколада.Украсява се с разни цветни украси.Поставят се в хладилник да стегнат.
Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар