петък, 23 декември 2016 г.

Koледни сладки


Продукти:

250 гр. масло (или маргарин с вкус на масло на калиакра)
2 яйца
1 ч.ч. пудра захар
1/2 пакетче бакпулвер
кората на 1/2 лимон и 1/2 портокал
2 ванилии
щипка сол
500 гр. брашно

Приготвяне:

В купа се смесват маслото и пудрата захар до еднородна смес. Прибавят се и яйцата, ванилията, кората от лимон и портокал.Бакпулвера се смесва с брашното и постепенно се изсипва към сместа до образуване на лепкаво тесто което може да се разточва. По желание, половината от тестото може да се оцвети с какао. Също може да се добавят различни вкусове, като джинджифил, канела, млян карамфил. Оформят се различни видове сладки с формички. Едни се оформят като линцер сладки, слепени със сладко, други се рисуват с айсинг и се украсяват с различни цветни топченца.

За айсинга:

1 белтък, 1 ч.ч. пудра захар, няколко капки лимонов сок.
В купа слагаме белтъка и двойно пресятата пудра захар и почваме да бием, докато получим бяла гъста смес, която разреждаме като прибавяме пресен лимонов сок. Трябва да бъде с текстура за шприцоване, като имайте предвид, че след като изсъхне на въздух, ще се втвърди допълнително. Насладете се на това хрупкаво ароматно коледно вълшебство.

       












Няма коментари:

Публикуване на коментар

петък, 23 декември 2016 г.

Koледни сладки


Продукти:

250 гр. масло (или маргарин с вкус на масло на калиакра)
2 яйца
1 ч.ч. пудра захар
1/2 пакетче бакпулвер
кората на 1/2 лимон и 1/2 портокал
2 ванилии
щипка сол
500 гр. брашно

Приготвяне:

В купа се смесват маслото и пудрата захар до еднородна смес. Прибавят се и яйцата, ванилията, кората от лимон и портокал.Бакпулвера се смесва с брашното и постепенно се изсипва към сместа до образуване на лепкаво тесто което може да се разточва. По желание, половината от тестото може да се оцвети с какао. Също може да се добавят различни вкусове, като джинджифил, канела, млян карамфил. Оформят се различни видове сладки с формички. Едни се оформят като линцер сладки, слепени със сладко, други се рисуват с айсинг и се украсяват с различни цветни топченца.

За айсинга:

1 белтък, 1 ч.ч. пудра захар, няколко капки лимонов сок.
В купа слагаме белтъка и двойно пресятата пудра захар и почваме да бием, докато получим бяла гъста смес, която разреждаме като прибавяме пресен лимонов сок. Трябва да бъде с текстура за шприцоване, като имайте предвид, че след като изсъхне на въздух, ще се втвърди допълнително. Насладете се на това хрупкаво ароматно коледно вълшебство.

       












Няма коментари:

Публикуване на коментар