сряда, 4 януари 2017 г.

Морковена торта




Продукти: За един цял блат/ който след като се изпече се разполовява на два блата/ или се изпичат два блата поотделно.

4 яйца
250 гр. кафява захар
120 мл. олио
100 мл. сок от портокал
250 гр. брашно
1/2 ч.л канела
1 бакпулвер + 1 ч.л сода бикарбонат
1/2 ч.л сол
320 гр. моркови, настъргани на ситно ренде
орехи, стафиди, захаросани портокалови кори

За крема:

125 гр. меко масло
200 гр. пудра захар
350 гр. крема сирене (маскарпоне, филаделфия или обикновено крема сирене)
1 с.л есенция ром или ванилова

Приготвяне:

В купа се разбиват яйцата с кафявата захар. Прибавят се олиото, портокаловия сок, канелата, настъргарните моркови, орехите, стафидите. Брашното се размесва с бакпулвера, содата и солта и се прибавя към общата смес. Бърка се до получаване на лепкава еднородна смес. Във форма за торта с размери 26 см. се изсипва половината смес (за два блата) изпича се в загрята фурна на 180 градуса. След това се изпича и втория блат. Дъното на формата се покрива предварително с хартия за печене. Можем да изпечем блата наведнъж. Но се пече 50- 60 минути и се проверява с клечка дали е хубаво изпечен. След кoeто се разрязва на две половини. Едната половина се намазва със сладко от кайсии, а отгоре се намазва обилно с крема. Захлупва се с другия блат. Намазва се навсякъде с крема. Украсява се по желание.

                                          Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/










Няма коментари:

Публикуване на коментар

сряда, 4 януари 2017 г.

Морковена торта




Продукти: За един цял блат/ който след като се изпече се разполовява на два блата/ или се изпичат два блата поотделно.

4 яйца
250 гр. кафява захар
120 мл. олио
100 мл. сок от портокал
250 гр. брашно
1/2 ч.л канела
1 бакпулвер + 1 ч.л сода бикарбонат
1/2 ч.л сол
320 гр. моркови, настъргани на ситно ренде
орехи, стафиди, захаросани портокалови кори

За крема:

125 гр. меко масло
200 гр. пудра захар
350 гр. крема сирене (маскарпоне, филаделфия или обикновено крема сирене)
1 с.л есенция ром или ванилова

Приготвяне:

В купа се разбиват яйцата с кафявата захар. Прибавят се олиото, портокаловия сок, канелата, настъргарните моркови, орехите, стафидите. Брашното се размесва с бакпулвера, содата и солта и се прибавя към общата смес. Бърка се до получаване на лепкава еднородна смес. Във форма за торта с размери 26 см. се изсипва половината смес (за два блата) изпича се в загрята фурна на 180 градуса. След това се изпича и втория блат. Дъното на формата се покрива предварително с хартия за печене. Можем да изпечем блата наведнъж. Но се пече 50- 60 минути и се проверява с клечка дали е хубаво изпечен. След кoeто се разрязва на две половини. Едната половина се намазва със сладко от кайсии, а отгоре се намазва обилно с крема. Захлупва се с другия блат. Намазва се навсякъде с крема. Украсява се по желание.

                                          Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/










Няма коментари:

Публикуване на коментар