вторник, 10 януари 2017 г.

Пухкави "Джобчета"



Продукти:

1 белтък
1 ч.л сол
1 ч.л захар
150 мл. олио
150 мл. вода (хладка) + 150 мл. прясно мляко (леко топло)
1 пак. суха мая
650 гр. брашно

За намазване: 1 жълтък + 1 с.л прясно мляко + 1 с.л олио

Приготвяне:

Смесете топлото прясно мляко с хладката вода. Към тях прибавете маята и захарта. Разбъркайте добре и добавете олиото, леко разбития белтък и постепенно смесеното брашно със сол. Замесете много меко тесто. Намажете тестото с малко олио. покрийте с кърпа и оставете на топло да втасва. След като е втасало тестото, разделете на 10-12 бр. топчета. Всяко топче намазвате с олио и разширявате с върха на пръстите, в кръг на тънка кора около 20 см. Намазвате с олио и прегъвате на две. Отново намазвате и прегъвате още веднъж. Редите в тава покрита с хартия. Оставете да втасат за 10-15 мин.. Намажете с жълтък, смесен с прясно мляко и олио. Поръсете със сусам. Печете на 180 градуса до златисто.














Няма коментари:

Публикуване на коментар

вторник, 10 януари 2017 г.

Пухкави "Джобчета"



Продукти:

1 белтък
1 ч.л сол
1 ч.л захар
150 мл. олио
150 мл. вода (хладка) + 150 мл. прясно мляко (леко топло)
1 пак. суха мая
650 гр. брашно

За намазване: 1 жълтък + 1 с.л прясно мляко + 1 с.л олио

Приготвяне:

Смесете топлото прясно мляко с хладката вода. Към тях прибавете маята и захарта. Разбъркайте добре и добавете олиото, леко разбития белтък и постепенно смесеното брашно със сол. Замесете много меко тесто. Намажете тестото с малко олио. покрийте с кърпа и оставете на топло да втасва. След като е втасало тестото, разделете на 10-12 бр. топчета. Всяко топче намазвате с олио и разширявате с върха на пръстите, в кръг на тънка кора около 20 см. Намазвате с олио и прегъвате на две. Отново намазвате и прегъвате още веднъж. Редите в тава покрита с хартия. Оставете да втасат за 10-15 мин.. Намажете с жълтък, смесен с прясно мляко и олио. Поръсете със сусам. Печете на 180 градуса до златисто.














Няма коментари:

Публикуване на коментар