Продукти:
250 гр. бисквити ''Закуска'' с какао
3 бр. банани
100 гр. шоколад (или няколко бонбона ''Черноморец'')
400 мл. течна сметана за разбиване
200 гр. заквасена сметана
250 гр. рикота или крема сирене
100 гр. пудра захар
2 пак. желатин
50 гр. смляни орехи на по едро
захаросани портокалови корички
2 бр. ванилия
За шоколадовия ганаш:
100 гр. шоколад
50 гр. масло
100 гр. течна сладкарска сметана
Приготвяне:
В голяма купа натрошаваме бисквитите на малки парченца. Нарязваме бананите на кубчета и ги изсипваме при бисквитите. Към тази смес добавяме и ситно нарязания шоколад, орехите и портокаловите корички. Всичко разбъркваме хубаво. Разбиваме 400 гр. сладкарска сметана на сняг с миксер. В отделна купа разбиваме заквасената сметана с пудрата захар и ванилията. Разтваряме желатина в 100 гр. студена вода. Изчакваме да набъбне и на водна баня изчакваме да се втечни без да завира. Прибавяме към заквасената сметана и бъркаме енергично. Смесваме двете сметани, изсипваме при бисквитите и разбъркваме хубаво. В тортена форма изсипваме сместа и заглаждаме хубаво. Поставяме в хладилник да стегне. В тенджерка изсипваме 100 гр. течна сладкарска сметана да се затопли, начупваме 100 гр. шоколад и 50 гр. масло. Разбъркваме хубаво до получаване на лъскав шоколадов ганаш. След като леко поизстине, заливаме тортата отгоре. Слагаме в хладилник да стегне. Украсяваме по-желание. Насладете се на това неустоимо бисквитено- бананово- сметаново изкушение.
Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/
Няма коментари:
Публикуване на коментар