неделя, 5 март 2017 г.

Веган течен шоколад


Продукти:

100 гр. кокосово масло
1 бурканче oт 320 гр. фъстъчен тахан или лешников тахан
20 бр. фурми натурални
2-3 с.л натурално какао или рожков или разтопен кулинарен шоколад Гайо
Някоко лъжички ядково мляко за разреждане ( без значение какво )

Приготвяне:

Накиснете фурмите в хладка вода за няколко часа. Така ще поомекнат и лесно ще ги обелите. Отстранете костилката и сложете в блендер или пасирайте с пасатор. Прибавете и останалите продукти, като разреждате с млякото при необходимост. Продължавате да разбивате с пасатор, до получаване на лъскав и гладък течен шоколад. Крайният резултат е едно неустоимо шоколадово вълшебство!
                                     
                                            Заповядайте в кулинарнта ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/









1 коментар:

  1. Отдавна исках да направя този течен шоколад.. и днес вече се на канех. . Но резултата много ме разочарова.. Сместа ми не стана еднородна и гладка, а стой като пресечено, кокосово то масло сякаш не може да се смеси с другите съставки.. Имате ли идея защо и как евентуално бих могла да оползотворя тази смес без да иде на боклука? Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване

неделя, 5 март 2017 г.

Веган течен шоколад


Продукти:

100 гр. кокосово масло
1 бурканче oт 320 гр. фъстъчен тахан или лешников тахан
20 бр. фурми натурални
2-3 с.л натурално какао или рожков или разтопен кулинарен шоколад Гайо
Някоко лъжички ядково мляко за разреждане ( без значение какво )

Приготвяне:

Накиснете фурмите в хладка вода за няколко часа. Така ще поомекнат и лесно ще ги обелите. Отстранете костилката и сложете в блендер или пасирайте с пасатор. Прибавете и останалите продукти, като разреждате с млякото при необходимост. Продължавате да разбивате с пасатор, до получаване на лъскав и гладък течен шоколад. Крайният резултат е едно неустоимо шоколадово вълшебство!
                                     
                                            Заповядайте в кулинарнта ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/









1 коментар:

  1. Отдавна исках да направя този течен шоколад.. и днес вече се на канех. . Но резултата много ме разочарова.. Сместа ми не стана еднородна и гладка, а стой като пресечено, кокосово то масло сякаш не може да се смеси с другите съставки.. Имате ли идея защо и как евентуално бих могла да оползотворя тази смес без да иде на боклука? Благодаря предварително!

    ОтговорИзтриване