Продукти:
6 яйца
1 ч.ч захар
Около 1 1/2 ч.ч брашно ( може да се направи и с брашно за кекс на София мел, но тогава не се добавя бакпулвер )
1 бакпулвер
7 с.л олио
1 ванилия
2-3 с.л какао
За намазване по желание: Сладко. шоколад, мармалад
Приготвяне:
В купа се разбиват яйцата със захарта до побеляване. Прибавя се олиото, ванилията и размесения бакпулвер с брашното. Всичко се разбива с миксер до получаване на еднородна смес. Взимате от сместа 5-6 с.л и ги обърквате с 2-3 с.л какао. Разбърквате хубаво до получаване на еднородна какаова смес. Бялата смес изсипвате в тавичката от фруната, покрита с хартия за печене. Кафявата смес изсипвате в пош за еднократна употреба или обикновена кисийка, на която срязвате ъгълчето. Започвате да чертаете вертикални линий през 2-3 см. След това с дървено шишче правите хоризонтални линий, като пресичате вертикалните. После връщате назад. Слагате да се пече рулото във фурната на 160 градуса по порозовяване. Изваждате го върху кърпа и още докато е топло го навивате на руло заедно с кърпата. Оставяте да поизстине. След това развивате рулото и намазвате със сладко, шоколад или мармалад. Отново навивате внимателно. Нарежете на парчета и се насладете на вкусно и пухкаво рулце.
P.S.- Рулото може да се направи без да е шарено. Не се добавя какао.
Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/
Няма коментари:
Публикуване на коментар