петък, 24 март 2017 г.

Руло ''Сладък салам"



Продкути:

500 гр. бисквити '' Закуска ''
100 гр. смлени орехи
100 гр. краве масло
125 мл. прясно мляко
100 гр. черен шоколад
3 с.л какао
80 гр. пудра захар
1 ч.л ванилова есенция
1 ч.л ромова есенция
портокалови корички
1/2 ч.ч сладко от (череши или праскови или ягоди )

Приготвяне:

В голяма купа бисквитите се натрошават на едри парчета, добавят се орехите. Млякото и маслото се загряват на водна баня. Прибавят се начупения шоколад, какаото, пудрата захар, ванилията и портокаловите корички. Всичко се разбърква хубаво. Сместа се изсипва при бисквитите, заедно със сладкото. Разбърква се до получаване на лепкава консистенция. Ако е суха се добавя малко прясно мляко, а ако е много течно се добавят още натрошени бисквити. Сместа се разделя на две части. Всяка се изсипва върху прозрачно фолио и се оформя като ''салам''. Увива се с фолио и се поставя в хладилника да стегне за 2-3 часа. При сервиране се поръсва с пудра захар. Сладкия салам се съхранява в хладилник.

                                          Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/





Няма коментари:

Публикуване на коментар

петък, 24 март 2017 г.

Руло ''Сладък салам"



Продкути:

500 гр. бисквити '' Закуска ''
100 гр. смлени орехи
100 гр. краве масло
125 мл. прясно мляко
100 гр. черен шоколад
3 с.л какао
80 гр. пудра захар
1 ч.л ванилова есенция
1 ч.л ромова есенция
портокалови корички
1/2 ч.ч сладко от (череши или праскови или ягоди )

Приготвяне:

В голяма купа бисквитите се натрошават на едри парчета, добавят се орехите. Млякото и маслото се загряват на водна баня. Прибавят се начупения шоколад, какаото, пудрата захар, ванилията и портокаловите корички. Всичко се разбърква хубаво. Сместа се изсипва при бисквитите, заедно със сладкото. Разбърква се до получаване на лепкава консистенция. Ако е суха се добавя малко прясно мляко, а ако е много течно се добавят още натрошени бисквити. Сместа се разделя на две части. Всяка се изсипва върху прозрачно фолио и се оформя като ''салам''. Увива се с фолио и се поставя в хладилника да стегне за 2-3 часа. При сервиране се поръсва с пудра захар. Сладкия салам се съхранява в хладилник.

                                          Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/





Няма коментари:

Публикуване на коментар