Продукти:
2 ч.ч карфиол
125 гр. сирене моцарела
100 гр. бяло саламурено сирене
2 бр. яйца
1 щипка риган
1 щипка чубрица
1 щипка мащерка
1 щипка сол
Приготвяне:
Суровия карфиол се блендира в блендера или се настъргва на ренде. В голяма купа се смесват карфиола , настърганите сирене моцарела и саламурено сирене, яйцата и подправките. Разбърква се хубаво и ако е много течна сместа се изтисква между дланите. Получената смес се разстила върху тавичка покрита с хартия за печене. Пече се в силно загрята фурна за 10-12 минути. Изпечената пица се изважда, намазва се с любимия ви сос, а отгоре се гарнира по-желание. С маслини, печена червена чушка, царевица, гъбки, тиквичка и др. Отгоре се настъргва кашкавал. Слага се да се запече за 5 минути отгоре без да прегаря блата. Избягвам да хапвам тестени неща и се радвам, че този вариант на приготвяне на пица го има. Хем здравословно, хем диетично. Приятен апетит!
Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/
Няма коментари:
Публикуване на коментар