вторник, 12 септември 2017 г.

Kроасанови кифли "Страчатела"


Продукти:

200 гр. прясно мляко
200 мл. топла вода
30 гр. прясна мая
100 мл. олио
6-7 с.л захар
ванилия
800 гр. брашно

Още:

200 гр. студено масло
200 гр. шоколад
1 бр. яйце за намазване

Приготвяне:

В топла вода добавете маята, 1 с.л захар, 3-4 с.л брашно и оставете да шупне. В топлото прясно мляко добавете останалата захар и олиото. Разбъркайте до разтопяването на захарта. В купа пресейте брашното изсипете млякото, шупналата мая и ванилията. Замесете меко тесто. Без да втасва тестото, разделете на 2 равни части. Всяка разточвате на правоъгълна кора ( около две педи ) Настържете на едро ренде 100 гр. шоколад и 100 гр. масло. Завийте на руло и отново разточете на правоъгълна и тънка кора. Нарежете триъгълници и завийте кифлички. Наредете ги в тава с хартия. Оставете ги да втасат 1 час. Намажете ги с разбито яйце и печете в загрята фурна на 180 градуса. Кухнята се изпълва с невероятен мириз на масло и разтопен шоколад. А кроасаните са неустоими вкусни и много пухкави.

 Рецептата е адаптирана от блога на Ваня Джорджевич.












Няма коментари:

Публикуване на коментар

вторник, 12 септември 2017 г.

Kроасанови кифли "Страчатела"


Продукти:

200 гр. прясно мляко
200 мл. топла вода
30 гр. прясна мая
100 мл. олио
6-7 с.л захар
ванилия
800 гр. брашно

Още:

200 гр. студено масло
200 гр. шоколад
1 бр. яйце за намазване

Приготвяне:

В топла вода добавете маята, 1 с.л захар, 3-4 с.л брашно и оставете да шупне. В топлото прясно мляко добавете останалата захар и олиото. Разбъркайте до разтопяването на захарта. В купа пресейте брашното изсипете млякото, шупналата мая и ванилията. Замесете меко тесто. Без да втасва тестото, разделете на 2 равни части. Всяка разточвате на правоъгълна кора ( около две педи ) Настържете на едро ренде 100 гр. шоколад и 100 гр. масло. Завийте на руло и отново разточете на правоъгълна и тънка кора. Нарежете триъгълници и завийте кифлички. Наредете ги в тава с хартия. Оставете ги да втасат 1 час. Намажете ги с разбито яйце и печете в загрята фурна на 180 градуса. Кухнята се изпълва с невероятен мириз на масло и разтопен шоколад. А кроасаните са неустоими вкусни и много пухкави.

 Рецептата е адаптирана от блога на Ваня Джорджевич.












Няма коментари:

Публикуване на коментар