неделя, 15 октомври 2017 г.

Петифури


Продукти:

1 пакет блатове за торта от квадратните
200 мл. течна сладкарска сметана
Захарен сироп за напояване на блатовете
За намазване на блатовете по-желание
Конфитюр или течен шоколад или пудинг на д-р Йоткер
1 бр. банан
Шоколад натурален

Приготвяне:

Поставете единия блат на дъното на тавичка със същите размери. Напойте блата със захарен сироп. Намажете отгоре с конфитюр, шоколад или крем. Разбийте сметаната на твърд сняг, намажете на пласт с дебелина 0,5 мм. Отгоре поставете навсякъде нарязаните на тънки колелца банани. Захлупете с другия блат. Напойте го. Нарежете петифурите на малки пастички с размери около 3 см/ 3см. Разтопете шоколада на вода баня. Сложете го в плик найлонов, отрежете крайчето и започнете да разпръсквате хаотично с шоколада по пастите. Върху всяка пастичка шприцовайте по една розичка от сметана. Или украсете по-желание. Всяка петифурка поставете в хартия за мъфини.
                                       
                                       








Няма коментари:

Публикуване на коментар

неделя, 15 октомври 2017 г.

Петифури


Продукти:

1 пакет блатове за торта от квадратните
200 мл. течна сладкарска сметана
Захарен сироп за напояване на блатовете
За намазване на блатовете по-желание
Конфитюр или течен шоколад или пудинг на д-р Йоткер
1 бр. банан
Шоколад натурален

Приготвяне:

Поставете единия блат на дъното на тавичка със същите размери. Напойте блата със захарен сироп. Намажете отгоре с конфитюр, шоколад или крем. Разбийте сметаната на твърд сняг, намажете на пласт с дебелина 0,5 мм. Отгоре поставете навсякъде нарязаните на тънки колелца банани. Захлупете с другия блат. Напойте го. Нарежете петифурите на малки пастички с размери около 3 см/ 3см. Разтопете шоколада на вода баня. Сложете го в плик найлонов, отрежете крайчето и започнете да разпръсквате хаотично с шоколада по пастите. Върху всяка пастичка шприцовайте по една розичка от сметана. Или украсете по-желание. Всяка петифурка поставете в хартия за мъфини.
                                       
                                       








Няма коментари:

Публикуване на коментар