петък, 10 ноември 2017 г.

Шоколадово-орехова торта



За блатовете:

10 бр. белтъци
400 гр. орехи смляни на по-едро
2 с.л пълни с брашно
300 гр. захар


За крема:

6 бр. жълтъци
1 1/2 к.ч вода
1 1/2 к.ч захар
200 гр. натурален шоколад
250 гр. краве масло
ванилия
1 с.л шоколадово нишесте ( може и без него)

Приготвяне:

Белтъците се разбиват на гъст сняг. Прибавят се орехите, брашното и захарта. Всичко се разбърква до еднородна смес. Сместа се разделя на 5 равни части. Всяка се изпича в тортена форма с размери 27-28 см, покрита с хартия за печене. След като блатовете са изпечени, започваме сглобяването на тортата. Предварително сме си приготвили крема. Разтопяваме кравето масло и шоколада на водна баня. Отделно разбиваме жълтъците със захарта. След това прибавяме водата, ванилията и шоколадовото нишесте, добавяме и шоколадовата смес. Разбъркваме всичко до еднородна смес. С получения крем мажем първия блат, отгоре слагаме втория, пак мажем с крем, пак блат, и така до сглобяване на цялата торта. Отгоре и отстрани също се намазва хубаво с крем. Украсява се по-желание.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

петък, 10 ноември 2017 г.

Шоколадово-орехова торта



За блатовете:

10 бр. белтъци
400 гр. орехи смляни на по-едро
2 с.л пълни с брашно
300 гр. захар


За крема:

6 бр. жълтъци
1 1/2 к.ч вода
1 1/2 к.ч захар
200 гр. натурален шоколад
250 гр. краве масло
ванилия
1 с.л шоколадово нишесте ( може и без него)

Приготвяне:

Белтъците се разбиват на гъст сняг. Прибавят се орехите, брашното и захарта. Всичко се разбърква до еднородна смес. Сместа се разделя на 5 равни части. Всяка се изпича в тортена форма с размери 27-28 см, покрита с хартия за печене. След като блатовете са изпечени, започваме сглобяването на тортата. Предварително сме си приготвили крема. Разтопяваме кравето масло и шоколада на водна баня. Отделно разбиваме жълтъците със захарта. След това прибавяме водата, ванилията и шоколадовото нишесте, добавяме и шоколадовата смес. Разбъркваме всичко до еднородна смес. С получения крем мажем първия блат, отгоре слагаме втория, пак мажем с крем, пак блат, и така до сглобяване на цялата торта. Отгоре и отстрани също се намазва хубаво с крем. Украсява се по-желание.



Няма коментари:

Публикуване на коментар