събота, 24 февруари 2018 г.

Зеленчукови кюфтета



Продукти:

1 бр. тиквичка ( средна големина )
броколи ( няколко розички )
1 бр. морков
2-3 стръкчета пресен кромид
1 бр. чушка ( може да е или червена или зелена )
3-4 с.л царевица от консерва
3-4 с.л грах от консерва
2 бр. яйца
черен пипер
магданоз
сол
чубрица ( подправки по желание )
1-2 филийки сронен сух хляб или галета, за спластяване на сместа.

Приготвяне:

Зеленчуците ( без царевицата и грахта ) се настъргват на ситно ренде. Изстискват се от водата. Прибавят се царевицата и грахта, яйцето, галетата и подправките. Всичко се омесва до получаване на еднородна смес от която може да се оформят кюфтета. ( При необходимост се добавя още галета или яйце ). Поставят се върху тава покрита с хартия и намазана с олио. Отгоре кюфтетата се мажат с олио. Пекът се в загрята фурна на 190 градуса.

П.С. Кюфтенцата могат да се сервират с млечно- чеснов сос. Приготвя се от равни части кисело мляко и майонеза, малко чесън на прах и ситно нарязан копър.

                                          Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/









Няма коментари:

Публикуване на коментар

събота, 24 февруари 2018 г.

Зеленчукови кюфтета



Продукти:

1 бр. тиквичка ( средна големина )
броколи ( няколко розички )
1 бр. морков
2-3 стръкчета пресен кромид
1 бр. чушка ( може да е или червена или зелена )
3-4 с.л царевица от консерва
3-4 с.л грах от консерва
2 бр. яйца
черен пипер
магданоз
сол
чубрица ( подправки по желание )
1-2 филийки сронен сух хляб или галета, за спластяване на сместа.

Приготвяне:

Зеленчуците ( без царевицата и грахта ) се настъргват на ситно ренде. Изстискват се от водата. Прибавят се царевицата и грахта, яйцето, галетата и подправките. Всичко се омесва до получаване на еднородна смес от която може да се оформят кюфтета. ( При необходимост се добавя още галета или яйце ). Поставят се върху тава покрита с хартия и намазана с олио. Отгоре кюфтетата се мажат с олио. Пекът се в загрята фурна на 190 градуса.

П.С. Кюфтенцата могат да се сервират с млечно- чеснов сос. Приготвя се от равни части кисело мляко и майонеза, малко чесън на прах и ситно нарязан копър.

                                          Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/









Няма коментари:

Публикуване на коментар