неделя, 25 февруари 2018 г.

Чеснови хлебчета душички


Толкова са мекички, пухкави и ароматни, че човек трудно би им устоил. Похапваш си и не можеш да спреш. Неустоима наслада за душата.

                                                                               
Продукти:

150 мл. хладко прясно мляко
100 мл. хладка вода
1/2 кубче жива мая или 7 гр. суха
1 ч.л захар
2 яйца
1 ч.л сол
2 ч.л ябълков оцет
около 450 гр. брашно

За намазване на хлебчетата преди печене: 1 жълтък + 2 с.л олио

За намазване на хлебчетата след като са изпечени: 50 гр. разтопено масло + 1/2 ч.л чесън на прах + 3-4 с.л ситно нарязан магданоз.

Приготвяне:

Смесете млякото с водата, маята, захарта, 3-4 с.л от брашното. Разбъркайте и оставете на топло да удвои обема си. В голяма купа пресейте брашното. В средата направете кладенче и изсипете активиралата мая, яйцата, солта, оцета. Замесете меко тесто. Поставете го в намаслена купа. Покрийте с кърпа. Оставете го на топло да втаса за 30 минути. Разделете тестото на 16 еднакви добре оформени топчета. Наредете ги в тава покрита с хартия ( тавичката е с размери 28-30 см. ) Оставете на топло да втасат за 30 минути. Намажете с разбития жълтък + олио. Печете в загрята фурна на 190 градуса. След като са изпечени, веднага се намазват със смес от масло + магданоз + чесън. Покриват се с кърпа за да омекнат.

                                                Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/








Няма коментари:

Публикуване на коментар

неделя, 25 февруари 2018 г.

Чеснови хлебчета душички


Толкова са мекички, пухкави и ароматни, че човек трудно би им устоил. Похапваш си и не можеш да спреш. Неустоима наслада за душата.

                                                                               
Продукти:

150 мл. хладко прясно мляко
100 мл. хладка вода
1/2 кубче жива мая или 7 гр. суха
1 ч.л захар
2 яйца
1 ч.л сол
2 ч.л ябълков оцет
около 450 гр. брашно

За намазване на хлебчетата преди печене: 1 жълтък + 2 с.л олио

За намазване на хлебчетата след като са изпечени: 50 гр. разтопено масло + 1/2 ч.л чесън на прах + 3-4 с.л ситно нарязан магданоз.

Приготвяне:

Смесете млякото с водата, маята, захарта, 3-4 с.л от брашното. Разбъркайте и оставете на топло да удвои обема си. В голяма купа пресейте брашното. В средата направете кладенче и изсипете активиралата мая, яйцата, солта, оцета. Замесете меко тесто. Поставете го в намаслена купа. Покрийте с кърпа. Оставете го на топло да втаса за 30 минути. Разделете тестото на 16 еднакви добре оформени топчета. Наредете ги в тава покрита с хартия ( тавичката е с размери 28-30 см. ) Оставете на топло да втасат за 30 минути. Намажете с разбития жълтък + олио. Печете в загрята фурна на 190 градуса. След като са изпечени, веднага се намазват със смес от масло + магданоз + чесън. Покриват се с кърпа за да омекнат.

                                                Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/








Няма коментари:

Публикуване на коментар