събота, 24 март 2018 г.
"Danette duo" в домашни условия (пудинг със сметана)
Продукти:
1 литър прясно мляко ( по 500 мл. за всеки пудинг )
8 с.л захар
500 мл. течна готварска сметана ( подсладена )
1 пудинг Премиум на д-р Йоткер с бурбонска ванилия
1 пудинг Премиум на д-р Йоткер с белгийски шоколад
Приготвяне:
Сложете 400 мл. от прясното мляко, заедно с 4 с.л да загрява на котлона. Пудинга си разтворете в 100 мл. от прясното мляко. Сипете разтворения пудинг във врящото мляко и бъркайте енергично докато стане на хубав гладък крем. Сипете в друг съд готовия крем, покрийте го плътно с опаковачно фолио за да не хване коричка и оставете да изстине напълно. По същия начин сварете и другия пудинг. Оставете да изстине напълно. Разбийте изстудената сметана с миксер до твърди връхчета. Разделете я на три равни части. Едната част сложете във ваниловия пудинг, другата част в шоколадовия пудинг. Бъркайте енергично до усвояване на сметаната и до получаване на гладък и пухкав крем. Третата част от сметаната сложете в сладкарски пош. Кремчетата изсипете в чашки и украсете отгоре със сметаната. Поставете кремчетата в хладилника за 2 часа.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
събота, 24 март 2018 г.
"Danette duo" в домашни условия (пудинг със сметана)
Продукти:
1 литър прясно мляко ( по 500 мл. за всеки пудинг )
8 с.л захар
500 мл. течна готварска сметана ( подсладена )
1 пудинг Премиум на д-р Йоткер с бурбонска ванилия
1 пудинг Премиум на д-р Йоткер с белгийски шоколад
Приготвяне:
Сложете 400 мл. от прясното мляко, заедно с 4 с.л да загрява на котлона. Пудинга си разтворете в 100 мл. от прясното мляко. Сипете разтворения пудинг във врящото мляко и бъркайте енергично докато стане на хубав гладък крем. Сипете в друг съд готовия крем, покрийте го плътно с опаковачно фолио за да не хване коричка и оставете да изстине напълно. По същия начин сварете и другия пудинг. Оставете да изстине напълно. Разбийте изстудената сметана с миксер до твърди връхчета. Разделете я на три равни части. Едната част сложете във ваниловия пудинг, другата част в шоколадовия пудинг. Бъркайте енергично до усвояване на сметаната и до получаване на гладък и пухкав крем. Третата част от сметаната сложете в сладкарски пош. Кремчетата изсипете в чашки и украсете отгоре със сметаната. Поставете кремчетата в хладилника за 2 часа.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар