Продукти:
2 яйца
1/2 кубче прясна мая (21 гр.)
150 мл. прясно мляко
1 с.л захар
щипка сол
1 к.ч олио
1 ванилия
около 400 гр.брашно
За намазване: 80 гр.масло (или олио)
За пълнеж: 1 ч.ч смлени орехи
За сиропа:
4 ч.ч вода
2 ч.ч захар
2 ванилии
резенчета лимон
Приготвяне:
Млякото се затопля леко и в него се слага маята с 1 ч.л захар и 2-3 с.л брашно и се оставя да шупне. В голяма купа се пресява половината от брашното. Прави се кладенче и в средата се изсипват яйцата, олиото, солта, ванилията и шупналата мая. Разбърква се с лъжица. Добавя се и останалото брашно до получаване на меко тесто. Оставя се да втаса за 20 мин. Замесва се отново и се разделя на две. Всяка част се разточва на не много тънка правоъгълна кора и се маже с маслото (олио) и се ръси със смлените орехи. Навива се на руло и се реже на парчета около 2 см дебелина. Редят се в намаслена тава на разстояние едно от друго. Пекът се в загрята фурна на 180 градуса до порозовяване. Когато изстинат се заливат с горещ сироп, който се вари около 20 мин. Добре е да престоят час-два преди консумация. Илизат около 25 броя охлювчета.
Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/КУЛИНАРНИТЕ-ИЗКУШЕНИЯ-НА-АНИ-1457801904531739/
Адмирации! Това е точната рецепта! Подробно и правилно разяснена технология . Благодаря Ви. Успех занапред!
ОтговорИзтриване