четвъртък, 20 декември 2018 г.
Напукани снежни портокалови сладки
Сладки с портокалов аромат и красива напукана коричка.
Продукти:
1 яйце
50 мл. прясно изцеден сок от портокал
настъргана кора от 1 портокал
100 гр. меко масло
125 гр. захар
7-8 гр. бакпулвер
1 к.л сода за хляб ( угасена в 1 с.л оцет )
250 гр. брашно
За овалване:
кристална захар
пудра захар
Приготвяне:
В купа разбийте течните продукти, към тях добавете и сухите продукти. Замесете меко тесто. Сложете тестото в купа или кесия и оставете в хладилника за 1 час. След това оформете топчета с големина на орех. Овалвайте ги първо в кристална захар, после в пудра захар. Наредете ги в тава покрита с хартия, но на по-голямо разтояние едно от друго, защото се разливат по време на печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути. След като се изпекът, и изстинат се затварят за съхранение в метални купи.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
четвъртък, 20 декември 2018 г.
Напукани снежни портокалови сладки
Сладки с портокалов аромат и красива напукана коричка.
Продукти:
1 яйце
50 мл. прясно изцеден сок от портокал
настъргана кора от 1 портокал
100 гр. меко масло
125 гр. захар
7-8 гр. бакпулвер
1 к.л сода за хляб ( угасена в 1 с.л оцет )
250 гр. брашно
За овалване:
кристална захар
пудра захар
Приготвяне:
В купа разбийте течните продукти, към тях добавете и сухите продукти. Замесете меко тесто. Сложете тестото в купа или кесия и оставете в хладилника за 1 час. След това оформете топчета с големина на орех. Овалвайте ги първо в кристална захар, после в пудра захар. Наредете ги в тава покрита с хартия, но на по-голямо разтояние едно от друго, защото се разливат по време на печене. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути. След като се изпекът, и изстинат се затварят за съхранение в метални купи.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар