Продукти:
1 черен шоколад 90 гр. ( 70-80 процента какао )
3 яйца
1 бакпулвер
около 50-60 гр сурови орехи
канела
2 с.л кокосово брашно
Приготвяне:
С миксер разбийте яйцата, към тях добавете бакпулвера, кокосовото брашно, канелата. Разбъркайте. Натрошете шоколада и орехите на малки парченцаи добавете към сместа. Разбъркайте. Изсипете сместа в малка тава покрита с хартия, с размери 11x25 см. По желание може отгоре върху сместа да поръсите с малко орехи и шоколад. Загрейте фурната на 80 градуса. Печете 15 минути на долен реотан с вентилатор, след това още 15 минути на долен и горен реотан с вентилатор. След като е готов и охладен, се нарязва и гарнира със заквасена сметана и канела. Може да се гарнира и с мед.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
сряда, 19 декември 2018 г.
Здравословен шоколадов кекс с кокосово брашно
Продукти:
1 черен шоколад 90 гр. ( 70-80 процента какао )
3 яйца
1 бакпулвер
около 50-60 гр сурови орехи
канела
2 с.л кокосово брашно
Приготвяне:
С миксер разбийте яйцата, към тях добавете бакпулвера, кокосовото брашно, канелата. Разбъркайте. Натрошете шоколада и орехите на малки парченцаи добавете към сместа. Разбъркайте. Изсипете сместа в малка тава покрита с хартия, с размери 11x25 см. По желание може отгоре върху сместа да поръсите с малко орехи и шоколад. Загрейте фурната на 80 градуса. Печете 15 минути на долен реотан с вентилатор, след това още 15 минути на долен и горен реотан с вентилатор. След като е готов и охладен, се нарязва и гарнира със заквасена сметана и канела. Може да се гарнира и с мед.
1 черен шоколад 90 гр. ( 70-80 процента какао )
3 яйца
1 бакпулвер
около 50-60 гр сурови орехи
канела
2 с.л кокосово брашно
Приготвяне:
С миксер разбийте яйцата, към тях добавете бакпулвера, кокосовото брашно, канелата. Разбъркайте. Натрошете шоколада и орехите на малки парченцаи добавете към сместа. Разбъркайте. Изсипете сместа в малка тава покрита с хартия, с размери 11x25 см. По желание може отгоре върху сместа да поръсите с малко орехи и шоколад. Загрейте фурната на 80 градуса. Печете 15 минути на долен реотан с вентилатор, след това още 15 минути на долен и горен реотан с вентилатор. След като е готов и охладен, се нарязва и гарнира със заквасена сметана и канела. Може да се гарнира и с мед.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар