Продукти:
Нахут от консерва 400 гр.
1/2 буркан от 300 гр. сусамов тахан
сол на вкус
2-3 скилидки чесън
2-3 с.л прясно изцеден лимонов сок
водата от консервата нахут
червен пипер
черен пипер
Приготвяне:
Нахутът се отцежда от консервата и се поставя в кухненския робот. По желание може да обелите нахута от люспите. Става по-хубав и гладък хумус. Разбива се заедно с подправките, чесъна, водата от нахута, лимоновия сок, и сусамовия тахан. Ако искате по-сладък вкус, може да добавите 2 или 4 обелени печени чушки. Пасирайте до много гладка консистенция. Изсипете в чиния, полейте с малко зехтин, поръсете с червен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар