понеделник, 4 февруари 2019 г.

Тутманик на охлювчета



Продукти за тестото:

1/2 ч.ч кисело мляко
1 ч.ч топла вода
2 яйца ( Единият жълтък се отделя за намазване )
2 ч.л захар
2 ч.л сол
2 ч.л суха мая
2 с.л олио
Около 600-700 гр. брашно ( Докато се получи меко и пухкаво тесто )

Продукти за плънката:

Около 2 ч.ч натрошено сирене
1 яйце
разтопено масло за намазване

Приготвяне:

В голяма купа се пресява половината от брашното. В средата се прави кладенче и се изсипват останалите продукти за тестото. Всичко се разбърква, до получаване на гъста каша. Постепенно се добавя и от останалото брашно. Меси се до получаване на меко тесто. Омесеното тесто оформете на топка, намажете купа с олио, поставете тестото и покрийте с фолио. Оставете да втаса до удвояване на обема. Втасалото тесто разделете на 3 части и всяка част разточете на правоъгълник с приблизителни размери 40x30 см. Намажете всеки правоъгълник с разтопено масло и разпределете равномерно от плънката. Навийте на руло и нарежете всяко руло на 8 части с размери 5 см. Наредете охлювчетата в тава покрита с хартия за печене. Тавата да е с размери 32 см. Оставете тавата на топло да втаса и изпълни тавата. Разбийте жълтъка с няколко капки вода и намажете с него втасалите охлювчета. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 25-30 минути.

P. S - В моя случай охлювчетата са разпределени в две по-малки тепсийки.













Няма коментари:

Публикуване на коментар

понеделник, 4 февруари 2019 г.

Тутманик на охлювчета



Продукти за тестото:

1/2 ч.ч кисело мляко
1 ч.ч топла вода
2 яйца ( Единият жълтък се отделя за намазване )
2 ч.л захар
2 ч.л сол
2 ч.л суха мая
2 с.л олио
Около 600-700 гр. брашно ( Докато се получи меко и пухкаво тесто )

Продукти за плънката:

Около 2 ч.ч натрошено сирене
1 яйце
разтопено масло за намазване

Приготвяне:

В голяма купа се пресява половината от брашното. В средата се прави кладенче и се изсипват останалите продукти за тестото. Всичко се разбърква, до получаване на гъста каша. Постепенно се добавя и от останалото брашно. Меси се до получаване на меко тесто. Омесеното тесто оформете на топка, намажете купа с олио, поставете тестото и покрийте с фолио. Оставете да втаса до удвояване на обема. Втасалото тесто разделете на 3 части и всяка част разточете на правоъгълник с приблизителни размери 40x30 см. Намажете всеки правоъгълник с разтопено масло и разпределете равномерно от плънката. Навийте на руло и нарежете всяко руло на 8 части с размери 5 см. Наредете охлювчетата в тава покрита с хартия за печене. Тавата да е с размери 32 см. Оставете тавата на топло да втаса и изпълни тавата. Разбийте жълтъка с няколко капки вода и намажете с него втасалите охлювчета. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 25-30 минути.

P. S - В моя случай охлювчетата са разпределени в две по-малки тепсийки.













Няма коментари:

Публикуване на коментар