събота, 2 март 2019 г.

Точена/Tеглена баница без мая с праз и сирене


                  Невероятно вкусни и хрупкави банички с ухание на масло, топящи се в устата.

Продукти:

600 гр. брашно
1 с.л олио
1 ч.л оцет
1 ч.л сол
300 мл. вода

За плънка: 450 гр. сирене, или праз

1/2 ч.ч олио за накисване на тестото
масло за намазване най-отгоре

Приготвяне:

Пресейте брашното и го изсипете в широка тава, направете кладенче в средата и добавете солта, олиото и оцета, наливайте вода по-малко като месите, омесете средно меко тесто ( малко по кораво от това за питка ) Готовото тесто разделете на 6 части, оформят се на топки поставят се в тавичка, намазват се обилно с олио и се оставят да починат 30 минути. Вземете едното топче, разточете го леко с точилката. Ако е необходимо, поръсете с малко брашно. Точете с точилката възможно най-тънко. Издърпайте краищата на баницата по целия диаметър, теглете кората, докато стане тънка като вестник. Поръсете с олио и натрошено сирене/праз. Завийте на руло. Готовото руло завийте на охлюв в средата на тавата. Така направете и с останалите топки. Навитата баница поръсете обилно с масло. Печете за 40 минути на 180 градуса.

P.S. В случая съм приготвила малки банички навити на охлюв.











Няма коментари:

Публикуване на коментар

събота, 2 март 2019 г.

Точена/Tеглена баница без мая с праз и сирене


                  Невероятно вкусни и хрупкави банички с ухание на масло, топящи се в устата.

Продукти:

600 гр. брашно
1 с.л олио
1 ч.л оцет
1 ч.л сол
300 мл. вода

За плънка: 450 гр. сирене, или праз

1/2 ч.ч олио за накисване на тестото
масло за намазване най-отгоре

Приготвяне:

Пресейте брашното и го изсипете в широка тава, направете кладенче в средата и добавете солта, олиото и оцета, наливайте вода по-малко като месите, омесете средно меко тесто ( малко по кораво от това за питка ) Готовото тесто разделете на 6 части, оформят се на топки поставят се в тавичка, намазват се обилно с олио и се оставят да починат 30 минути. Вземете едното топче, разточете го леко с точилката. Ако е необходимо, поръсете с малко брашно. Точете с точилката възможно най-тънко. Издърпайте краищата на баницата по целия диаметър, теглете кората, докато стане тънка като вестник. Поръсете с олио и натрошено сирене/праз. Завийте на руло. Готовото руло завийте на охлюв в средата на тавата. Така направете и с останалите топки. Навитата баница поръсете обилно с масло. Печете за 40 минути на 180 градуса.

P.S. В случая съм приготвила малки банички навити на охлюв.











Няма коментари:

Публикуване на коментар