неделя, 14 юли 2019 г.
Бисквитена торта ''Рафаело'' с малини
Toртена форма с подвижно дъно 22-24 см.
Продукти:
2 пак. чаени бисквити
125 гр. масло
200 гр. бял шоколадов кувертюр
200 мл. подсладено кондензирано мляко
400 гр. заквасена сметана
100 мл. сладкарска сметана
100 гр. кокосови стърготини
200 гр. малини
настъргана кора от 1 лимон
За поръсване: кокосови стърготини
Украса: бонбони рафаело, малини, смлени орехи или украса по-желание
За крема:
Нарежете маслото на кубчета, начупете шоколада и ги поставете заедно в съд на водна баня. Разбърквате докато се разтопят и сместа стане хомогенна. Махнете от огъня, и оставете да се охлади. В купа сложете заквасената сметана и подсладеното кондензирано мляко и разбъркайте до гладкост. Постепенно добавете сместа с разтопените шоколад и масло, като не преставате да бъркате. Добавете настърганата лимонова кора и кокосовите стърготини и разбъркайте отново. Разбийте с миксер сладкарската сметана до меки връхчета и я прибавете към крема.
Сглобяване на тортата:
На дъното на тортена форма, подредете един ред бисквити, предварително потопени за кратко в прясно мляко. Сипете 1/3 от крема, загладете и подредете малините. Сложете още 1/3 от крема, загладете. Отгоре наредете втори ред бисквити потопени в мляко. Завършете с последната част от крема и загладете. Поръсете с кокосови стърготини. Поставете тортата за 1 нощ в хладилник. Украсете с малини и бонбони рафаело. Поднесете и се насладете на вашата божествена торта ''Рафаело''.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
неделя, 14 юли 2019 г.
Бисквитена торта ''Рафаело'' с малини
Toртена форма с подвижно дъно 22-24 см.
Продукти:
2 пак. чаени бисквити
125 гр. масло
200 гр. бял шоколадов кувертюр
200 мл. подсладено кондензирано мляко
400 гр. заквасена сметана
100 мл. сладкарска сметана
100 гр. кокосови стърготини
200 гр. малини
настъргана кора от 1 лимон
За поръсване: кокосови стърготини
Украса: бонбони рафаело, малини, смлени орехи или украса по-желание
За крема:
Нарежете маслото на кубчета, начупете шоколада и ги поставете заедно в съд на водна баня. Разбърквате докато се разтопят и сместа стане хомогенна. Махнете от огъня, и оставете да се охлади. В купа сложете заквасената сметана и подсладеното кондензирано мляко и разбъркайте до гладкост. Постепенно добавете сместа с разтопените шоколад и масло, като не преставате да бъркате. Добавете настърганата лимонова кора и кокосовите стърготини и разбъркайте отново. Разбийте с миксер сладкарската сметана до меки връхчета и я прибавете към крема.
Сглобяване на тортата:
На дъното на тортена форма, подредете един ред бисквити, предварително потопени за кратко в прясно мляко. Сипете 1/3 от крема, загладете и подредете малините. Сложете още 1/3 от крема, загладете. Отгоре наредете втори ред бисквити потопени в мляко. Завършете с последната част от крема и загладете. Поръсете с кокосови стърготини. Поставете тортата за 1 нощ в хладилник. Украсете с малини и бонбони рафаело. Поднесете и се насладете на вашата божествена торта ''Рафаело''.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар