неделя, 14 юли 2019 г.
Торта ''Дуо'' с горски плодове и банани
Продукти:
1 кутия готови блатове за торта "Cake Layers"
400 гр. заквасена сметана
250 гр. сирене крема
200 гр. подсладена сладкарска сметана за разбиване
2 пак. по (10гр.) желатин
1 ч.ч пудра захар
горски плодове ( може да се заменят с ягоди, малини, праскови )
2 бр. банани
ванилия или лимонова есенция
ситно смлени орехи за облепване отстрани на тортата.
Приготвяне:
В купа изсипваме сладкарската сметана и разбиваме с миксер. В друга купа разбиваме с миксер крема сиренето, пудрата захар и заквасената сметана, ванилията. Към тази смес добавяме и разбитата сметана. Разбъркваме всичко, до еднородна смес. Желатина се разтваря в 100 мл. студена вода и след като набъбне се разтваря на водна баня до втечняване. Изсипва се при крема и се разбърква хубаво. Крема се разделя на две равни части. В едната се слага горски плодове, а в другата нарязани на кубчета банани и останалите изрезки от блата се начупват и се добавят и те.
Сглобяване на тортата:
На дъното на тортена форма 26 см. поставяме 1 блат за торта, като изрязваме крайщата за да добие кръгла форма. Отгоре изсипваме крема с горските плодове. Заглаждаме. Отгоре поставяме втория блат за торта, като пак изрязваме крайщата за да добие кръгла форма. Притискаме леко. Върху него изсипваме и банановия крем. Заглаждаме. Поставяме и третия блат, като пак изрязваме отстрани, за да добие кръгла форма. Притискаме леко. Поставете тортата в хладилника за 3 часа за да стегне. Изваждаме от тортената форма. Острани облепваме със смлени на ситно орехи. Отгоре украсяваме по-желание.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
неделя, 14 юли 2019 г.
Торта ''Дуо'' с горски плодове и банани
Продукти:
1 кутия готови блатове за торта "Cake Layers"
400 гр. заквасена сметана
250 гр. сирене крема
200 гр. подсладена сладкарска сметана за разбиване
2 пак. по (10гр.) желатин
1 ч.ч пудра захар
горски плодове ( може да се заменят с ягоди, малини, праскови )
2 бр. банани
ванилия или лимонова есенция
ситно смлени орехи за облепване отстрани на тортата.
Приготвяне:
В купа изсипваме сладкарската сметана и разбиваме с миксер. В друга купа разбиваме с миксер крема сиренето, пудрата захар и заквасената сметана, ванилията. Към тази смес добавяме и разбитата сметана. Разбъркваме всичко, до еднородна смес. Желатина се разтваря в 100 мл. студена вода и след като набъбне се разтваря на водна баня до втечняване. Изсипва се при крема и се разбърква хубаво. Крема се разделя на две равни части. В едната се слага горски плодове, а в другата нарязани на кубчета банани и останалите изрезки от блата се начупват и се добавят и те.
Сглобяване на тортата:
На дъното на тортена форма 26 см. поставяме 1 блат за торта, като изрязваме крайщата за да добие кръгла форма. Отгоре изсипваме крема с горските плодове. Заглаждаме. Отгоре поставяме втория блат за торта, като пак изрязваме крайщата за да добие кръгла форма. Притискаме леко. Върху него изсипваме и банановия крем. Заглаждаме. Поставяме и третия блат, като пак изрязваме отстрани, за да добие кръгла форма. Притискаме леко. Поставете тортата в хладилника за 3 часа за да стегне. Изваждаме от тортената форма. Острани облепваме със смлени на ситно орехи. Отгоре украсяваме по-желание.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар