петък, 1 ноември 2019 г.

Чиизкейк шоколадово-бананова еуфория



 Продукти:

320 гр. бисквити Petit beunne
180 гр. разтопено краве масло
150 мл прясно мляко
3 с.л какао
7-8 с.л захар
2 бр. желатин
400 гр. заквасена сметана
4 бр. банани ( може да се заменя с еклери или мини кроасани )

Приготвяне:

Сложете бисквитите в блендер и ги смелете на много ситно. Изсипете ги в купа. Прибавете разтопеното масло и разбъркайте докато попие цялото от бисквитите. Изсипете в тортена форма с размери 24 см. Притиснете силно бисквитените трохи, до получаване на бисквитен блат. Поставете в хладилника да стегне за 15-20 минути. Сложете на котлона да се затопли прясното мляко, какаото и захарта. Разтворете желатина с малко вода докато набъбне и прибавете към какаовата смес. Разбъркайте много добре до напълното разтваряне на желатина. Смесете заквасената сметана и какаовата течност и разбийте до еднородна смес. Обелете бананите. Разрежете ги на две по дължина. Подредете в кръг върху бисквитения блат. Изсипете сместа със заквасената сметана върху бананите. Загладете. Поставете в хладилник за 3-4 часа да стегне. Украсете по-желание.
                                 
                                           Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/%D0%9A%D0%A3%D0%9B%D0%98%D0%9D%D0%90%D0%A0%D0%9D%D0%98%D0%A2%D0%95-%D0%98%D0%97%D0%9A%D0%A3%D0%A8%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%AF-%D0%9D%D0%90-%D0%90%D0%9D%D0%98-1457801904531739/






Няма коментари:

Публикуване на коментар

петък, 1 ноември 2019 г.

Чиизкейк шоколадово-бананова еуфория



 Продукти:

320 гр. бисквити Petit beunne
180 гр. разтопено краве масло
150 мл прясно мляко
3 с.л какао
7-8 с.л захар
2 бр. желатин
400 гр. заквасена сметана
4 бр. банани ( може да се заменя с еклери или мини кроасани )

Приготвяне:

Сложете бисквитите в блендер и ги смелете на много ситно. Изсипете ги в купа. Прибавете разтопеното масло и разбъркайте докато попие цялото от бисквитите. Изсипете в тортена форма с размери 24 см. Притиснете силно бисквитените трохи, до получаване на бисквитен блат. Поставете в хладилника да стегне за 15-20 минути. Сложете на котлона да се затопли прясното мляко, какаото и захарта. Разтворете желатина с малко вода докато набъбне и прибавете към какаовата смес. Разбъркайте много добре до напълното разтваряне на желатина. Смесете заквасената сметана и какаовата течност и разбийте до еднородна смес. Обелете бананите. Разрежете ги на две по дължина. Подредете в кръг върху бисквитения блат. Изсипете сместа със заквасената сметана върху бананите. Загладете. Поставете в хладилник за 3-4 часа да стегне. Украсете по-желание.
                                 
                                           Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/%D0%9A%D0%A3%D0%9B%D0%98%D0%9D%D0%90%D0%A0%D0%9D%D0%98%D0%A2%D0%95-%D0%98%D0%97%D0%9A%D0%A3%D0%A8%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%AF-%D0%9D%D0%90-%D0%90%D0%9D%D0%98-1457801904531739/






Няма коментари:

Публикуване на коментар