Форма за торта с размери 28 см.
Необходими продукти за светлите палачинки:
300 мл. газирана вода
300 мл. прясно мляко
220 гр. брашно
2 яйца
1-2 с.л разтопено масло ( може и олио )
1 щипка захар
1 щипка сол
Необходими продукти за какаовите палачинки:
250 мл. прясно мляко
200 мл. газирана вода
100 гр. брашно
40 гр. какао
2 яйца
3 с.л кафява захар
1-2 с.л разтопено масло ( може и олио )
1 щипка сол
За крема:
750 гр. сирене ''Маскарпоне''
6 жълтъка
50 мл. ром
200 гр. малини ( може и ягоди и банани )
100 гр. захар
1 консерва подсладено кондензирано мляко
450 мл. сладкарска сметана подсладена
Ванилия
Приготвяне:
Направете палачинките по указаната рецепта. Вижете тук http://anistoyneva.blogspot.com/2019/05/blog-post_15.html. Жълтъците за крема се разбиват на водна баня със захарта. Когато станат на пяна се налива ромът и се бърка докато кремът се сгъсти. Охлажда се. Сметаната се разбива с миксер, докато стане пухкава. Маскарпонето се разбива с кондензираното мляко.
Сглобяване на крема:
Към крема с маскарпоне и кондензираното мляко се прибавят жълтъците. Разбърква се. Прибавя се и сметаната постепенно. Разбърква се всичко до хомогенна смес.
Тортата се подрежда като се редуват двата вида палачинки, а между тях се маже с крем и се поръсва с малини ( банани, ягоди ). Завършва се с крем. Украсява се по-желание. Оставя се в хладилника за 4-5 часа да стегне.
Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/%D0%9A%D0%A3%D0%9B%D0%98%D0%9D%D0%90%D0%A0%D0%9D%D0%98%D0%A2%D0%95-%D0%98%D0%97%D0%9A%D0%A3%D0%A8%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%AF-%D0%9D%D0%90-%D0%90%D0%9D%D0%98-1457801904531739/
Няма коментари:
Публикуване на коментар