сряда, 8 януари 2020 г.
Торта с маскарпоне,ягоди и банани
Продукти за блата:
6 яйца
200 гр. захар
4 с.л олио
200 гр. брашно за кекс на софия мел ( ако слагате обикновено брашно, моля добавете и 1 бакпулвер )
ванилия или настъргана кора на 1 лимон
Продукти за крема:
500 гр. маскарпоне
150 гр. пудра захар
500 гр. сладкарска сметана
Допълнително:
Сладко или топинг от ягоди
2 бр. банани
За сиропиране на блата: Сварете на котлона равни части вода и захар и ванилия.
Приготвяне на блата:
С миксер разбийте яйцата със захарта до побеляване. Добавете олиото и постепенно поръсете с брашно, като разбърквате с миксера. Прибавете ванилията или лимоновата кора. Получената смес сипете във форма за торта с размери 24 см , на която дъното е покрита с хартия за печене. Печете в загрята фурна до готовност ( проверете с дървено шишче ) Готовия блат охладете и разрежете на три равни части.
Приготвяне на крема:
Разбийте маскарпонето с пудрата захар. В друга купа разбийте сметаната с миксер до гъст сняг. Смесете двете смеси, като разбърквате с шпатула до получаване на еднородна смес.
Сглобяване на тортата:
В тортената форма поставете едната част от блата, сиропирайте го. Намажете обилно със сладко. Отгоре намажете с дебел пласт от крема ( около 1 см ) Върху крема разхвърляйте хаотично нарязания на тънки кръгчета 1 бр. банан. Отгоре поставете и втория блат. Сиропирайте и намажете първо със сладко, после с крема. Нарежете и втория банан и разхвърляйте отгоре. Поставете и третия блат. Сиропирайте и измажете цялата торта с крема. Украсете по-желание. В моя случай, украсата е от оцветен в различни цветове крем със сладкарска боя. Декорация на цветя и листенца.
Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/%D0%9A%D0%A3%D0%9B%D0%98%D0%9D%D0%90%D0%A0%D0%9D%D0%98%D0%A2%D0%95-%D0%98%D0%97%D0%9A%D0%A3%D0%A8%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%AF-%D0%9D%D0%90-%D0%90%D0%9D%D0%98-1457801904531739/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
сряда, 8 януари 2020 г.
Торта с маскарпоне,ягоди и банани
Продукти за блата:
6 яйца
200 гр. захар
4 с.л олио
200 гр. брашно за кекс на софия мел ( ако слагате обикновено брашно, моля добавете и 1 бакпулвер )
ванилия или настъргана кора на 1 лимон
Продукти за крема:
500 гр. маскарпоне
150 гр. пудра захар
500 гр. сладкарска сметана
Допълнително:
Сладко или топинг от ягоди
2 бр. банани
За сиропиране на блата: Сварете на котлона равни части вода и захар и ванилия.
Приготвяне на блата:
С миксер разбийте яйцата със захарта до побеляване. Добавете олиото и постепенно поръсете с брашно, като разбърквате с миксера. Прибавете ванилията или лимоновата кора. Получената смес сипете във форма за торта с размери 24 см , на която дъното е покрита с хартия за печене. Печете в загрята фурна до готовност ( проверете с дървено шишче ) Готовия блат охладете и разрежете на три равни части.
Приготвяне на крема:
Разбийте маскарпонето с пудрата захар. В друга купа разбийте сметаната с миксер до гъст сняг. Смесете двете смеси, като разбърквате с шпатула до получаване на еднородна смес.
Сглобяване на тортата:
В тортената форма поставете едната част от блата, сиропирайте го. Намажете обилно със сладко. Отгоре намажете с дебел пласт от крема ( около 1 см ) Върху крема разхвърляйте хаотично нарязания на тънки кръгчета 1 бр. банан. Отгоре поставете и втория блат. Сиропирайте и намажете първо със сладко, после с крема. Нарежете и втория банан и разхвърляйте отгоре. Поставете и третия блат. Сиропирайте и измажете цялата торта с крема. Украсете по-желание. В моя случай, украсата е от оцветен в различни цветове крем със сладкарска боя. Декорация на цветя и листенца.
Заповядайте в кулинарната ми страница:
https://www.facebook.com/%D0%9A%D0%A3%D0%9B%D0%98%D0%9D%D0%90%D0%A0%D0%9D%D0%98%D0%A2%D0%95-%D0%98%D0%97%D0%9A%D0%A3%D0%A8%D0%95%D0%9D%D0%98%D0%AF-%D0%9D%D0%90-%D0%90%D0%9D%D0%98-1457801904531739/
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар