неделя, 12 януари 2020 г.

Сочен лимонов кекс



Продукти:

4 яйца
200 гр. захар
200 гр. масло
настъргана кора от лимон
сока от 1/2 лимон
1 пак. царевично нишесте ( 60 гр. )
1 бакпулвер
180 гр. брашно
жълта сладкарска боя ( по-желание е )

Пудра захар за поръсване.

Приготвяне:

В купа сложете яйцата, захарта, разбийте с миксер до побеляване. Добавете лимоновата кора, лимоновия сок, разтопеното масло и боята. Разбъркайте с миксера. Смесете брашното, бакпулвера и нишестето. Прибавете към сместа и бъркайте, до получаване на средно гъста кексова смес. Изсипете сместа в кексова форма. ( Може кръгла или продълговата ) която е намазана с олио или покрита с хартия. Печете в загрята фурна на 170 градуса. Поръсете с пудра захар и се насладете на едно ароматно, сочно и вкусно удоволствие.

P.S Можете да направите и лимонова глазура с която да украсите кекса. В пудра захар, добавете капка по капка прясно изцеден лимонов сок, до получаване на гъста смес ( малко по гъста от палачинкова смес ) След като кекса е изстинал, украсете с глазурата.











Няма коментари:

Публикуване на коментар

неделя, 12 януари 2020 г.

Сочен лимонов кекс



Продукти:

4 яйца
200 гр. захар
200 гр. масло
настъргана кора от лимон
сока от 1/2 лимон
1 пак. царевично нишесте ( 60 гр. )
1 бакпулвер
180 гр. брашно
жълта сладкарска боя ( по-желание е )

Пудра захар за поръсване.

Приготвяне:

В купа сложете яйцата, захарта, разбийте с миксер до побеляване. Добавете лимоновата кора, лимоновия сок, разтопеното масло и боята. Разбъркайте с миксера. Смесете брашното, бакпулвера и нишестето. Прибавете към сместа и бъркайте, до получаване на средно гъста кексова смес. Изсипете сместа в кексова форма. ( Може кръгла или продълговата ) която е намазана с олио или покрита с хартия. Печете в загрята фурна на 170 градуса. Поръсете с пудра захар и се насладете на едно ароматно, сочно и вкусно удоволствие.

P.S Можете да направите и лимонова глазура с която да украсите кекса. В пудра захар, добавете капка по капка прясно изцеден лимонов сок, до получаване на гъста смес ( малко по гъста от палачинкова смес ) След като кекса е изстинал, украсете с глазурата.











Няма коментари:

Публикуване на коментар