петък, 17 април 2020 г.

Торта "Рафаело"


Продукти за блата:

6 бр. яйца
180 гр. захар
160 гр. брашно

Продукти за сиропиране на блатовете:

100 мл. прясно мляко
2 с.л захар

Продукти за крема:

400 мл кондензирано подсладено мляко
250 гр. масло ( на стайна температура )
120 гр. кокосови стърготини
100 гр. бял шоколад ( разтопен на водна баня )

За поръсване: Натрошени обелени бадеми и нарязни на ситно 3-4 малки вафлички от тези


За декорация: Бонбони Рафаело. Може да си купите готови или да си направите домашни, а рецептата от тук.

100 гр. кокосови стърготини

Приготвяне на блатовете:

Разделете жълтъците от белтъците. Белтъците се разбиват с половината захар на гъст сняг. Жълтъците се разбиват с останалата захар до побеляване. Белтъците се прибавят на порций към жълтъците, като се разбъркват внимателно с шпатула до хомогенност. Прибавя се пресятото брашно, като се разбърква много внимателно, за да не спадне яйчената смес. Така получената смес се изсипва във форма за торта с размери 26 см. която е покрита с хартия за печене. ( Или разделете сместа на 3 равни части и печете поотделно 3 блата ) Пече се на 180 градуса до леко порозовяване на блата. Блата трябва да изстине напълно. След което разрежете на 3 еднакви блата. Може да прочетете тук как става разрязването на блатовете.

Приготвяне на крема:

Разбийте мекото масло до побеляване. Прибавете на части кондензираното мляко в процес на биене. Обогатете с кокосовите стърготини и разтопения шоколад. Разбъркайте всичко до хомогенност. Крема се прибира да се охлади за около 10-15 минути в хладилник да се охлади леко и да се стегне.

Сглобяване на тортата:

Едния блат се поставя върху поднос и леко се сиропира с прясното мляко. Блатът се намазва с 1/3 от крема. Отгоре се поръсва с натрошени бадеми и нарязани на ситно вафлички. Поставяме отгоре втория блат, сиропираме, намазваме с крем, поръсваме с бадеми и вафлички. Поставяме и третия блат, сиропираме. Измазваме цялата торта отгоре и отстрани с крем. Поръсваме я цялата с кокосови стърготини. Отгоре се украсява с бонбони Рафаело. Поставете в хладилник да стегне. Много вкусна и лека торта. Кокосово изкушение на което трудно може да се устой.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

петък, 17 април 2020 г.

Торта "Рафаело"


Продукти за блата:

6 бр. яйца
180 гр. захар
160 гр. брашно

Продукти за сиропиране на блатовете:

100 мл. прясно мляко
2 с.л захар

Продукти за крема:

400 мл кондензирано подсладено мляко
250 гр. масло ( на стайна температура )
120 гр. кокосови стърготини
100 гр. бял шоколад ( разтопен на водна баня )

За поръсване: Натрошени обелени бадеми и нарязни на ситно 3-4 малки вафлички от тези


За декорация: Бонбони Рафаело. Може да си купите готови или да си направите домашни, а рецептата от тук.

100 гр. кокосови стърготини

Приготвяне на блатовете:

Разделете жълтъците от белтъците. Белтъците се разбиват с половината захар на гъст сняг. Жълтъците се разбиват с останалата захар до побеляване. Белтъците се прибавят на порций към жълтъците, като се разбъркват внимателно с шпатула до хомогенност. Прибавя се пресятото брашно, като се разбърква много внимателно, за да не спадне яйчената смес. Така получената смес се изсипва във форма за торта с размери 26 см. която е покрита с хартия за печене. ( Или разделете сместа на 3 равни части и печете поотделно 3 блата ) Пече се на 180 градуса до леко порозовяване на блата. Блата трябва да изстине напълно. След което разрежете на 3 еднакви блата. Може да прочетете тук как става разрязването на блатовете.

Приготвяне на крема:

Разбийте мекото масло до побеляване. Прибавете на части кондензираното мляко в процес на биене. Обогатете с кокосовите стърготини и разтопения шоколад. Разбъркайте всичко до хомогенност. Крема се прибира да се охлади за около 10-15 минути в хладилник да се охлади леко и да се стегне.

Сглобяване на тортата:

Едния блат се поставя върху поднос и леко се сиропира с прясното мляко. Блатът се намазва с 1/3 от крема. Отгоре се поръсва с натрошени бадеми и нарязани на ситно вафлички. Поставяме отгоре втория блат, сиропираме, намазваме с крем, поръсваме с бадеми и вафлички. Поставяме и третия блат, сиропираме. Измазваме цялата торта отгоре и отстрани с крем. Поръсваме я цялата с кокосови стърготини. Отгоре се украсява с бонбони Рафаело. Поставете в хладилник да стегне. Много вкусна и лека торта. Кокосово изкушение на което трудно може да се устой.




Няма коментари:

Публикуване на коментар