сряда, 20 май 2020 г.
Кекс с гореща вода
Продукти:
5 бр. яйца
2 ч.ч захар
1/2 ч.ч олио
1 ч.ч гореща вода
Кората на 1 лимон
3 ч.ч брашно за кекс на София мел ( Ако използвате обикновено брашно, моля добавете 1 пак. бакпулвер )
Ванилия
1 с.л какао
Пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Разделете жълтъците от белтъците. Разбийте белтъците с 1 ч.ч от захарта на твърд сняг. В друга купа разбийте жълтъците с останалата 1 ч.ч захар. При непрекъснато бъркане добавете олиото и топлата вода. Добавете брашното, кората от лимона и ванилията. Към жълтъчната смес, постепенно добавете белтъците, като бъркате с шпатула. Отделете 1 ч.ч от сместа, добавете какаото и разбъркайте много добре. В кексова форма, която предварително сте намазали с олио и поръсили с брашно, изсипете част от бялата смес, отгоре изсипете кафявата смес и най отгоре покрийте с останалата бяла смес. Печете в загрята фурна на 180 градуса. Добре изпечения кекс бухва и се пуква. Обърнете го в чиния и поръсете с пудра захар.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
сряда, 20 май 2020 г.
Кекс с гореща вода
Продукти:
5 бр. яйца
2 ч.ч захар
1/2 ч.ч олио
1 ч.ч гореща вода
Кората на 1 лимон
3 ч.ч брашно за кекс на София мел ( Ако използвате обикновено брашно, моля добавете 1 пак. бакпулвер )
Ванилия
1 с.л какао
Пудра захар за поръсване
Приготвяне:
Разделете жълтъците от белтъците. Разбийте белтъците с 1 ч.ч от захарта на твърд сняг. В друга купа разбийте жълтъците с останалата 1 ч.ч захар. При непрекъснато бъркане добавете олиото и топлата вода. Добавете брашното, кората от лимона и ванилията. Към жълтъчната смес, постепенно добавете белтъците, като бъркате с шпатула. Отделете 1 ч.ч от сместа, добавете какаото и разбъркайте много добре. В кексова форма, която предварително сте намазали с олио и поръсили с брашно, изсипете част от бялата смес, отгоре изсипете кафявата смес и най отгоре покрийте с останалата бяла смес. Печете в загрята фурна на 180 градуса. Добре изпечения кекс бухва и се пуква. Обърнете го в чиния и поръсете с пудра захар.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар