сряда, 1 юли 2020 г.

Млечно-маслен крем


Продукти за крема:

1 л. прясно мляко
400 гр. захар
180 гр. брашно
50 гр. пшенично нишесте
200 гр. краве масло на стайна температура
Есенция лимон

Приготвяне на крема:

В купа смесваме брашното и нишестето като ги разтваряме с 250 гр. от млякото, но да е студено. Към останалото врящо мляко прибавяме захарта и бъркаме докато се разтвори. Сипваме брашното и нишестето, които сме разтворили, прибавяме и есенцията. Бъркаме непрекъснато с телена бъркалка докато се сгъсти. Махаме от огъня и веднага покриваме крема плътно с фолио за свежо съхранение ( за да не хване коричка ) Оставяме крема да се охлади напълно. Към вече изстиналия крем прибавяме мекото масло и бъркаме с миксера с бъркалките за тесто докато цялото масло се усвои и кремът стане гладък и лъскав.

Кремът е подходящ за плодова пита, за декориране на мъфини, торти, тарталети и др.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

сряда, 1 юли 2020 г.

Млечно-маслен крем


Продукти за крема:

1 л. прясно мляко
400 гр. захар
180 гр. брашно
50 гр. пшенично нишесте
200 гр. краве масло на стайна температура
Есенция лимон

Приготвяне на крема:

В купа смесваме брашното и нишестето като ги разтваряме с 250 гр. от млякото, но да е студено. Към останалото врящо мляко прибавяме захарта и бъркаме докато се разтвори. Сипваме брашното и нишестето, които сме разтворили, прибавяме и есенцията. Бъркаме непрекъснато с телена бъркалка докато се сгъсти. Махаме от огъня и веднага покриваме крема плътно с фолио за свежо съхранение ( за да не хване коричка ) Оставяме крема да се охлади напълно. Към вече изстиналия крем прибавяме мекото масло и бъркаме с миксера с бъркалките за тесто докато цялото масло се усвои и кремът стане гладък и лъскав.

Кремът е подходящ за плодова пита, за декориране на мъфини, торти, тарталети и др.


Няма коментари:

Публикуване на коментар