Продукти за крема:
1 л. прясно мляко
400 гр. захар
180 гр. брашно
50 гр. пшенично нишесте
200 гр. краве масло на стайна температура
Есенция лимон
Приготвяне на крема:
В купа смесваме брашното и нишестето като ги разтваряме с 250 гр. от млякото, но да е студено. Към останалото врящо мляко прибавяме захарта и бъркаме докато се разтвори. Сипваме брашното и нишестето, които сме разтворили, прибавяме и есенцията. Бъркаме непрекъснато с телена бъркалка докато се сгъсти. Махаме от огъня и веднага покриваме крема плътно с фолио за свежо съхранение ( за да не хване коричка ) Оставяме крема да се охлади напълно. Към вече изстиналия крем прибавяме мекото масло и бъркаме с миксера с бъркалките за тесто докато цялото масло се усвои и кремът стане гладък и лъскав.
Кремът е подходящ за плодова пита, за декориране на мъфини, торти, тарталети и др.
Няма коментари:
Публикуване на коментар