сряда, 19 август 2020 г.

Крем с карамелено кондензирано мляко "Сгущенка"

 

 Продукти:

250 гр. маскарпоне
1 консерва ( Сгущенка карамелизирано кондензирано мляко ) или 1 консерва подсладено кондензирано мляко
500 мл. подсладена сладкарска сметана
100 гр. заквасена сметана
100 гр. крема сирене
100 гр. пудра захар
Есенция лимон или портокал

 Начин на приготвяне:

В купа разбиваме с миксер, маскарпонето, заквасената сметана, крема сиренето и пудрата захар. Прибавяме и кондензираното мляко ( сгущенка ) и разбиваме до хомогенност. В друга купа разбиваме сметаната до меки връхчета. Към сметаната прибавяме на части крема с маскарпонето и есенцията, като бъркаме внимателно с шпатула. Кремът е подходящ за палачинкова, бисквитена и медена торта. Приготвя се изключително лесно, а е толкова вкусен.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

сряда, 19 август 2020 г.

Крем с карамелено кондензирано мляко "Сгущенка"

 

 Продукти:

250 гр. маскарпоне
1 консерва ( Сгущенка карамелизирано кондензирано мляко ) или 1 консерва подсладено кондензирано мляко
500 мл. подсладена сладкарска сметана
100 гр. заквасена сметана
100 гр. крема сирене
100 гр. пудра захар
Есенция лимон или портокал

 Начин на приготвяне:

В купа разбиваме с миксер, маскарпонето, заквасената сметана, крема сиренето и пудрата захар. Прибавяме и кондензираното мляко ( сгущенка ) и разбиваме до хомогенност. В друга купа разбиваме сметаната до меки връхчета. Към сметаната прибавяме на части крема с маскарпонето и есенцията, като бъркаме внимателно с шпатула. Кремът е подходящ за палачинкова, бисквитена и медена торта. Приготвя се изключително лесно, а е толкова вкусен.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар