Продукти:
250 гр. маскарпоне
1 консерва ( Сгущенка карамелизирано кондензирано мляко ) или 1 консерва подсладено кондензирано мляко
500 мл. подсладена сладкарска сметана
100 гр. заквасена сметана
100 гр. крема сирене
100 гр. пудра захар
Есенция лимон или портокал
Начин на приготвяне:
В купа разбиваме с миксер, маскарпонето, заквасената сметана, крема
сиренето и пудрата захар. Прибавяме и кондензираното мляко ( сгущенка ) и
разбиваме до хомогенност. В друга купа разбиваме сметаната до меки
връхчета. Към сметаната прибавяме на части крема с маскарпонето и
есенцията, като бъркаме внимателно с шпатула. Кремът е подходящ за палачинкова, бисквитена и медена торта. Приготвя се изключително лесно, а е толкова вкусен.
Няма коментари:
Публикуване на коментар