събота, 16 януари 2021 г.

Пасти шоколадови бомбички


 Продукти:

Останали изрезки от торта, или стар кекс, пандишпанов блат или от готовите блатове за торта от магазина 

1/2 буркан фъстъчен или сусамов тахан

1/2 бурканче сладко ( с вкус какъвто ви харесва )

100 гр. разтопен шоколад

Нарязани на ситно портокалови корички

20-30 гр. орехи натрошени

Есенция по-желание какъвто аромат желаете

За заливката:

Загрява се 100 мл. течна сметана 30 % до завиране. Маха се от котлона и се добавя 100 гр. натрошен черен шоколад. Бърка се докато се разтопи и се получи гладка шоколадова заливка

За украса:

По-желание. Разбита сметана или орехи, кандирани черешки и др.

Приготвяне:

В голяма купа натрошете на едри парчета пандишпановия блат ( изрезките ). Изсипете тахана, сладкото, разтопения шоколад, портокаловите кори, орехите и есенцията. Разбъркайте всичко внимателно, като внимавате парченцата от блата да не се разкашкват а да си останат почти цели. Ако сместа ви се стори много суха, и няма да могат да се оформят топки, може да добавите малко прясно мляко за да станат по сочни. След което взимайте от сместа и оформете топки голями колкото мандарина. Залейте ги с шоколадовия ганаш и украсете по-желание. Уверявам ви че се получават много вкусни и бързи пастички.






Няма коментари:

Публикуване на коментар

събота, 16 януари 2021 г.

Пасти шоколадови бомбички


 Продукти:

Останали изрезки от торта, или стар кекс, пандишпанов блат или от готовите блатове за торта от магазина 

1/2 буркан фъстъчен или сусамов тахан

1/2 бурканче сладко ( с вкус какъвто ви харесва )

100 гр. разтопен шоколад

Нарязани на ситно портокалови корички

20-30 гр. орехи натрошени

Есенция по-желание какъвто аромат желаете

За заливката:

Загрява се 100 мл. течна сметана 30 % до завиране. Маха се от котлона и се добавя 100 гр. натрошен черен шоколад. Бърка се докато се разтопи и се получи гладка шоколадова заливка

За украса:

По-желание. Разбита сметана или орехи, кандирани черешки и др.

Приготвяне:

В голяма купа натрошете на едри парчета пандишпановия блат ( изрезките ). Изсипете тахана, сладкото, разтопения шоколад, портокаловите кори, орехите и есенцията. Разбъркайте всичко внимателно, като внимавате парченцата от блата да не се разкашкват а да си останат почти цели. Ако сместа ви се стори много суха, и няма да могат да се оформят топки, може да добавите малко прясно мляко за да станат по сочни. След което взимайте от сместа и оформете топки голями колкото мандарина. Залейте ги с шоколадовия ганаш и украсете по-желание. Уверявам ви че се получават много вкусни и бързи пастички.






Няма коментари:

Публикуване на коментар