Продукти:
Останали изрезки от торта, или стар кекс, пандишпанов блат или от готовите блатове за торта от магазина
1/2 буркан фъстъчен или сусамов тахан
1/2 бурканче сладко ( с вкус какъвто ви харесва )
100 гр. разтопен шоколад
Нарязани на ситно портокалови корички
20-30 гр. орехи натрошени
Есенция по-желание какъвто аромат желаете
За заливката:
Загрява се 100 мл. течна сметана 30 % до завиране. Маха се от котлона и се добавя 100 гр. натрошен черен шоколад. Бърка се докато се разтопи и се получи гладка шоколадова заливка
За украса:
По-желание. Разбита сметана или орехи, кандирани черешки и др.
Приготвяне:
В голяма купа натрошете на едри парчета пандишпановия блат ( изрезките ). Изсипете тахана, сладкото, разтопения шоколад, портокаловите кори, орехите и есенцията. Разбъркайте всичко внимателно, като внимавате парченцата от блата да не се разкашкват а да си останат почти цели. Ако сместа ви се стори много суха, и няма да могат да се оформят топки, може да добавите малко прясно мляко за да станат по сочни. След което взимайте от сместа и оформете топки голями колкото мандарина. Залейте ги с шоколадовия ганаш и украсете по-желание. Уверявам ви че се получават много вкусни и бързи пастички.
Няма коментари:
Публикуване на коментар