понеделник, 18 януари 2021 г.

Домашни гризини от бутер тесто с кашкавал и сирене


Продукти:

1 опаковка бутер тесто

Сирене

Кашкавал

Сусам и мак за поръсване

1 яйце разбито с няколко капки вода за намазване

Приготвяне:

Разстелете бутер тестото. Върху половината част на бутер тестото настържете малко кашкавал и малко сирене. Покрийте с другата половина от бутер тестото. Притиснете леко с точилката. Нарежете на дълги ленти широки около 0.5 мм. не повече, защото ще се получат много дебели гризини. Всяка усучете спираловидно. Наредете ги върху тавичка, която е покрита с хартия за печене. Намажете гризините с жълтъка. Поръсете с мак и сусам. Печете на 200 градуса на горен и долен реотан до хубав загар. Насладете се на едно вкусно и хрупкаво удоволствие!











Няма коментари:

Публикуване на коментар

понеделник, 18 януари 2021 г.

Домашни гризини от бутер тесто с кашкавал и сирене


Продукти:

1 опаковка бутер тесто

Сирене

Кашкавал

Сусам и мак за поръсване

1 яйце разбито с няколко капки вода за намазване

Приготвяне:

Разстелете бутер тестото. Върху половината част на бутер тестото настържете малко кашкавал и малко сирене. Покрийте с другата половина от бутер тестото. Притиснете леко с точилката. Нарежете на дълги ленти широки около 0.5 мм. не повече, защото ще се получат много дебели гризини. Всяка усучете спираловидно. Наредете ги върху тавичка, която е покрита с хартия за печене. Намажете гризините с жълтъка. Поръсете с мак и сусам. Печете на 200 градуса на горен и долен реотан до хубав загар. Насладете се на едно вкусно и хрупкаво удоволствие!











Няма коментари:

Публикуване на коментар