Продукти:
600 гр. крема сирене Филаделфия
100 гр. пудра захар
100 гр. краве масло
260 гр. бисквити Орео ( за блата )
500 мл. млечна сладкарска сметана за разбиване
Още:
Готовия чийзкейк може да поръсите с натрошени бисквити Орео-Crumbs или да украсите с други биксвити Орео.
Начин на приготвяне:
Натрошете бисквитите и ги сложете в блендер заедно с маслото. Блендирайте до пълното смилане на бисквитите. Изсипете сместа във форма с падащо дъно. Притиснете с чаша или с приспособлението за намачкване на картофи. Трябва да се образува тънък и гладък бисквитен блат. Поставете в хладилника да стегне. В голяма купа изсипете крема сиренето, пудрата захар, млечната сметана. Разбийте всичко до гъста еднородна смес. Изсипете сместа върху бисквитения блат и загладете. Отгоре украсете с натрошени бисквити Орео-Сrumbs. Чийзкейка трябва да престой в хладилника за 5-6 часа или за 1 нощ. Много вкусен, много нежен, топящ се. Удоволствие за сетивата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар