Необходими продукти за 19 броя.
За тестото:
850 гр. брашно
350 мл. топло прясно мляко
100 гр. кисело мляко
42 гр. прясна мая или 10 гр. суха мая
5 с.л олио
1 ч.л сол
1 ч.л захар
2 яйца
За плънката:
500 гр. сирене
250 гр. кашкавал
100 гр. масло
4 яйца
Начин на приготвяне:
В голяма купа изсипете около 400 гр. пресято брашно. Добавете солта, разбъркайте и направете кладенче. Добавете и останалите продукти и омесете гладко и еластично тесто, като постепенно добавяте и останалото брашно ( може да омесите с планетарен миксер с бъркалката за тесто ) Оставете тестото да втаса за 1 час докато удвой обема си. Смесете продуктите за плънката ( без маслото ) Разточете втасалото тесто на правоъгълна кора с дебелина 6-7 мм. намажете с разтопеното масло и разпределете плънката по цялата кора. Навийте на стегнато руло и нарежете на шайби с дебелина около 3 см. Наредете ги на разстояния едно до друго в две тави покрити с хартия за печене. Отгоре може да ги намажете с масло. Печете на 180 градуса с включен горен и долен реотан за около 30 мин. Получават се 19 броя вкусни, пухкави и топящи се в устата кашкавалени сиренки.
Няма коментари:
Публикуване на коментар