сряда, 10 ноември 2021 г.

Закуски "Кашкавалени сиренки"

 



Необходими продукти за 19 броя.

За тестото:

850 гр. брашно

350 мл. топло прясно мляко 

100 гр. кисело мляко

42 гр. прясна мая или 10 гр. суха мая

5 с.л олио

1 ч.л сол

1 ч.л захар

2 яйца

За плънката:

500 гр. сирене

250 гр. кашкавал

100 гр. масло

4 яйца

Начин на приготвяне:

В голяма купа изсипете около 400 гр. пресято брашно. Добавете солта, разбъркайте и направете кладенче. Добавете и останалите продукти и омесете гладко и еластично тесто, като постепенно добавяте и останалото брашно ( може да омесите с планетарен миксер с бъркалката за тесто ) Оставете тестото да втаса за 1 час докато удвой обема си. Смесете продуктите за плънката ( без маслото ) Разточете втасалото тесто на правоъгълна кора с дебелина 6-7 мм. намажете с разтопеното масло и разпределете плънката по цялата кора. Навийте на стегнато руло и нарежете на шайби с дебелина около 3 см. Наредете ги на разстояния едно до друго в две тави покрити с хартия за печене. Отгоре може да ги намажете с масло. Печете на 180 градуса с включен горен и долен реотан за около 30 мин. Получават се 19 броя вкусни, пухкави и топящи се в устата кашкавалени сиренки.










Няма коментари:

Публикуване на коментар

сряда, 10 ноември 2021 г.

Закуски "Кашкавалени сиренки"

 



Необходими продукти за 19 броя.

За тестото:

850 гр. брашно

350 мл. топло прясно мляко 

100 гр. кисело мляко

42 гр. прясна мая или 10 гр. суха мая

5 с.л олио

1 ч.л сол

1 ч.л захар

2 яйца

За плънката:

500 гр. сирене

250 гр. кашкавал

100 гр. масло

4 яйца

Начин на приготвяне:

В голяма купа изсипете около 400 гр. пресято брашно. Добавете солта, разбъркайте и направете кладенче. Добавете и останалите продукти и омесете гладко и еластично тесто, като постепенно добавяте и останалото брашно ( може да омесите с планетарен миксер с бъркалката за тесто ) Оставете тестото да втаса за 1 час докато удвой обема си. Смесете продуктите за плънката ( без маслото ) Разточете втасалото тесто на правоъгълна кора с дебелина 6-7 мм. намажете с разтопеното масло и разпределете плънката по цялата кора. Навийте на стегнато руло и нарежете на шайби с дебелина около 3 см. Наредете ги на разстояния едно до друго в две тави покрити с хартия за печене. Отгоре може да ги намажете с масло. Печете на 180 градуса с включен горен и долен реотан за около 30 мин. Получават се 19 броя вкусни, пухкави и топящи се в устата кашкавалени сиренки.










Няма коментари:

Публикуване на коментар