Продукти:
Около 1 кг. карфиол
За панировката:
4 яйца
1 ч.ч брашно
1/2 ч.ч бира
Черен пипер
Сол ( или 1 с.л пикантина за ястия )
Приготвяне:
Накъсайте карфиола на по едри розички. Бланширайте го в подсолена вода за 5 мин. Извадете го с решетъчна лъжица и го оставете да се отцеди. Направете сместа за панировката, като смесите всички продукти и разбиете с миксер. Получава се смес малко по-гъста от палачинковата. Потапяйте всяка розичка в сместа и пържете в горещо олио до порозовяване. Поставете ги върху кухненска хартия за да се отцедят от мазнината.
P.S. Може да си направите млечно-чеснов сос в който да си потапяте панираните розички.
Смесете равни части кисело мляко и майонеза. Добавете една скилидка счукан чесън, ситно нарязан копър и сол.
Няма коментари:
Публикуване на коментар