неделя, 14 ноември 2021 г.

Панирани карфиолени розички

 


Продукти:

Около 1 кг. карфиол

За панировката:

4 яйца

1 ч.ч брашно

1/2 ч.ч бира

Черен пипер

Сол ( или 1 с.л пикантина за ястия )

Приготвяне:

Накъсайте карфиола на по едри розички. Бланширайте го в подсолена вода за 5 мин. Извадете го с решетъчна лъжица и го оставете да се отцеди. Направете сместа за  панировката, като смесите всички продукти и разбиете с миксер. Получава се смес малко по-гъста от палачинковата. Потапяйте всяка розичка в сместа и пържете в горещо олио до порозовяване. Поставете ги върху кухненска хартия за да се отцедят от мазнината.

P.S. Може да си направите млечно-чеснов сос в който да си потапяте панираните розички.

Смесете равни части кисело мляко и майонеза. Добавете една скилидка счукан чесън, ситно нарязан копър и сол.







Няма коментари:

Публикуване на коментар

неделя, 14 ноември 2021 г.

Панирани карфиолени розички

 


Продукти:

Около 1 кг. карфиол

За панировката:

4 яйца

1 ч.ч брашно

1/2 ч.ч бира

Черен пипер

Сол ( или 1 с.л пикантина за ястия )

Приготвяне:

Накъсайте карфиола на по едри розички. Бланширайте го в подсолена вода за 5 мин. Извадете го с решетъчна лъжица и го оставете да се отцеди. Направете сместа за  панировката, като смесите всички продукти и разбиете с миксер. Получава се смес малко по-гъста от палачинковата. Потапяйте всяка розичка в сместа и пържете в горещо олио до порозовяване. Поставете ги върху кухненска хартия за да се отцедят от мазнината.

P.S. Може да си направите млечно-чеснов сос в който да си потапяте панираните розички.

Смесете равни части кисело мляко и майонеза. Добавете една скилидка счукан чесън, ситно нарязан копър и сол.







Няма коментари:

Публикуване на коментар