събота, 20 ноември 2021 г.

Баница ''Медковец''

 


Продукти:

1 пакет ръчно теглени кори за баница ''Медковец'' ( може да използвате и друг вид кори ) 

За сместа:

3 бр. яйца

300 гр. кисело мляко

1/2 ч.л сода бикарбонат

1 ч.ч брашно

Coл

За намазване на корите:

200 мл. смес от разтопено масло и олио

200 гр. кисело мляко за намазване

За поръсване:

500 гр. сирене

Приготвяне:

В купа смесете всички продукти за сместа, като бъркате с миксер до получаване на еднородна смес. Сместа трябва да е малко по гъста от палачинковата ( има видео ) Разстелете корите и намажете всяка кора с мазнината. Отгоре намажете с четка обилно навсякъде със сместа и поръсете със сирене. Навийте кората на руло и завийте като охлюв. Поставете в средата на тепсийката, която е намазана с мазнина. Процедирайте така с всяка една кора, докато се напълни тепсийката. С четка намажете отгоре навитите рула с киселото мляко. Поставете баницата да се пече в предварително загрята фурна на 180-200 градуса.

Получава се невероятно вкусна и ухаеща на масло баница. Горещо я препоръчвам. Опитайте!












Няма коментари:

Публикуване на коментар

събота, 20 ноември 2021 г.

Баница ''Медковец''

 


Продукти:

1 пакет ръчно теглени кори за баница ''Медковец'' ( може да използвате и друг вид кори ) 

За сместа:

3 бр. яйца

300 гр. кисело мляко

1/2 ч.л сода бикарбонат

1 ч.ч брашно

Coл

За намазване на корите:

200 мл. смес от разтопено масло и олио

200 гр. кисело мляко за намазване

За поръсване:

500 гр. сирене

Приготвяне:

В купа смесете всички продукти за сместа, като бъркате с миксер до получаване на еднородна смес. Сместа трябва да е малко по гъста от палачинковата ( има видео ) Разстелете корите и намажете всяка кора с мазнината. Отгоре намажете с четка обилно навсякъде със сместа и поръсете със сирене. Навийте кората на руло и завийте като охлюв. Поставете в средата на тепсийката, която е намазана с мазнина. Процедирайте така с всяка една кора, докато се напълни тепсийката. С четка намажете отгоре навитите рула с киселото мляко. Поставете баницата да се пече в предварително загрята фурна на 180-200 градуса.

Получава се невероятно вкусна и ухаеща на масло баница. Горещо я препоръчвам. Опитайте!












Няма коментари:

Публикуване на коментар