събота, 11 декември 2021 г.

Лесно и много сполучливо тесто за пица

 


Продукти:

280 гр. топла вода 

1 пак. ( 7 гр. ) суха мая

1 ч.л сол

1 ч.л захар

50 мл. захтин

480 гр. брашно ( В моя случай съм смесила по равни части Италианско брашно тип 00 и пълнозърнесто брашно на София мел )



Начин на приготвяне:

В купа изсипете топлата вода, сухата мая, сол, захар и зехтина. Разбъркайте хубаво. Пресейте брашното и изсипете при течността. Разбъркайте. Получава се лепкаво тесто. Поръсете брашно върху плота и доизмесете тестото до получаване на хубаво нелепнещо тесто. Сложете го в купа, покрийте с фолио и оставете да втаса за 40 мин. на топло. След като е втасало тестото, разточете с точилка на кръгли пици или една голяма правоъгълна. Гарнирайте пицата по ваш вкус и желание.












Няма коментари:

Публикуване на коментар

събота, 11 декември 2021 г.

Лесно и много сполучливо тесто за пица

 


Продукти:

280 гр. топла вода 

1 пак. ( 7 гр. ) суха мая

1 ч.л сол

1 ч.л захар

50 мл. захтин

480 гр. брашно ( В моя случай съм смесила по равни части Италианско брашно тип 00 и пълнозърнесто брашно на София мел )



Начин на приготвяне:

В купа изсипете топлата вода, сухата мая, сол, захар и зехтина. Разбъркайте хубаво. Пресейте брашното и изсипете при течността. Разбъркайте. Получава се лепкаво тесто. Поръсете брашно върху плота и доизмесете тестото до получаване на хубаво нелепнещо тесто. Сложете го в купа, покрийте с фолио и оставете да втаса за 40 мин. на топло. След като е втасало тестото, разточете с точилка на кръгли пици или една голяма правоъгълна. Гарнирайте пицата по ваш вкус и желание.












Няма коментари:

Публикуване на коментар