Продукти:
280 гр. топла вода
1 пак. ( 7 гр. ) суха мая
1 ч.л сол
1 ч.л захар
50 мл. захтин
480 гр. брашно ( В моя случай съм смесила по равни части Италианско брашно тип 00 и пълнозърнесто брашно на София мел )
Начин на приготвяне:
В купа изсипете топлата вода, сухата мая, сол, захар и зехтина. Разбъркайте хубаво. Пресейте брашното и изсипете при течността. Разбъркайте. Получава се лепкаво тесто. Поръсете брашно върху плота и доизмесете тестото до получаване на хубаво нелепнещо тесто. Сложете го в купа, покрийте с фолио и оставете да втаса за 40 мин. на топло. След като е втасало тестото, разточете с точилка на кръгли пици или една голяма правоъгълна. Гарнирайте пицата по ваш вкус и желание.
Няма коментари:
Публикуване на коментар