понеделник, 24 януари 2022 г.

Oформяне на питка N 6

 Козуначна питка. Питката е оформена от 1.300 гр.брашно. Тепсийката е 32 см.


След като тестото е втасало го разделете на 9 части. Оформете на топки. Разделете на 3 места по 3 топки. Първите 3 топки разточете на 3 еднакви кори с размери 30 см. Между всяка намажете с масло ( без последната ) Разрежете на 8 триъгълника. Всеки триъгълник прегънете и в средата натиснете с шиш ( както е показано на снимка 1 ) Подредете в тавичка с размери 32 см. която е покрита с кухненска хартия за печене ( снимка 1-А ). Вторите 3 топки разточете на 3 еднакви кори с размери 28 см. Между всяка намажете с масло ( без последната ) Разрежете на 8 триъгълника. На всеки триъгълник направете разрез в средата. Подмушнете острия край на триъгълника, но отгоре надолу ( снимка номер 2 ) Подредете както е показано на ( снимка номер 2-А ) С последните 3 топки, процедирайте както при вторите. С тази разлика, че трябва да промушнете острия край на триъгълника отдолу нагоре ( снимка номер 3 ) Подредете както е показано на снимка номер 3-А. В средата за център поставете заделеното малко 9-то топче. Оставете на топло да втаса. След като е втасала и изпълнила тавата, намажете питката с 2 бр. жълтъка + 1 с.л олио + 1-2 капки вода. Украсете с мак, сусам или захар. Печете в загрята фурна на 170 градуса за 50-60 мин. Проверявайте с дървен шиш дали е изпечена.















Няма коментари:

Публикуване на коментар

понеделник, 24 януари 2022 г.

Oформяне на питка N 6

 Козуначна питка. Питката е оформена от 1.300 гр.брашно. Тепсийката е 32 см.


След като тестото е втасало го разделете на 9 части. Оформете на топки. Разделете на 3 места по 3 топки. Първите 3 топки разточете на 3 еднакви кори с размери 30 см. Между всяка намажете с масло ( без последната ) Разрежете на 8 триъгълника. Всеки триъгълник прегънете и в средата натиснете с шиш ( както е показано на снимка 1 ) Подредете в тавичка с размери 32 см. която е покрита с кухненска хартия за печене ( снимка 1-А ). Вторите 3 топки разточете на 3 еднакви кори с размери 28 см. Между всяка намажете с масло ( без последната ) Разрежете на 8 триъгълника. На всеки триъгълник направете разрез в средата. Подмушнете острия край на триъгълника, но отгоре надолу ( снимка номер 2 ) Подредете както е показано на ( снимка номер 2-А ) С последните 3 топки, процедирайте както при вторите. С тази разлика, че трябва да промушнете острия край на триъгълника отдолу нагоре ( снимка номер 3 ) Подредете както е показано на снимка номер 3-А. В средата за център поставете заделеното малко 9-то топче. Оставете на топло да втаса. След като е втасала и изпълнила тавата, намажете питката с 2 бр. жълтъка + 1 с.л олио + 1-2 капки вода. Украсете с мак, сусам или захар. Печете в загрята фурна на 170 градуса за 50-60 мин. Проверявайте с дървен шиш дали е изпечена.















Няма коментари:

Публикуване на коментар