понеделник, 20 март 2023 г.

Meденки

 


 Продукти:

3 бр. яйца
150 гр. кафява захар
70 гр. масло
500 гр. брашно
2 ч.л сода за хляб
1 ч.л бакпулвер
1 ч.л канела
4 с.л мед
Есенция
Щипка сол

Начин на приготвяне:

В купа сложете яйцата заедно с кафявата захар и разбийте с миксер, докато се разтопи захарта. След това добавете маслото, есенцията и меда. Продължете да бъркате с миксера докато маслото се разбие добре. Угасете содата с 1 с.л оцет и прибавете към сместа заедно с бакпулвера, канелата и солта. Пресейте брашното и на два пъти го добавете към сместа, като бъркате с миксера с бъркалките за тесто до хубаво тесто. След това се омесва на ръка за няколко мнинути. Тестото се разточва с точилка. Изрязват се меденки в желаната форма и се слагат в тава покрита с хартия за печене. Пекът се на 160 градуса за около 10-12 мин. Оставете разстояние между меденките 1-2 пръста.




 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

понеделник, 20 март 2023 г.

Meденки

 


 Продукти:

3 бр. яйца
150 гр. кафява захар
70 гр. масло
500 гр. брашно
2 ч.л сода за хляб
1 ч.л бакпулвер
1 ч.л канела
4 с.л мед
Есенция
Щипка сол

Начин на приготвяне:

В купа сложете яйцата заедно с кафявата захар и разбийте с миксер, докато се разтопи захарта. След това добавете маслото, есенцията и меда. Продължете да бъркате с миксера докато маслото се разбие добре. Угасете содата с 1 с.л оцет и прибавете към сместа заедно с бакпулвера, канелата и солта. Пресейте брашното и на два пъти го добавете към сместа, като бъркате с миксера с бъркалките за тесто до хубаво тесто. След това се омесва на ръка за няколко мнинути. Тестото се разточва с точилка. Изрязват се меденки в желаната форма и се слагат в тава покрита с хартия за печене. Пекът се на 160 градуса за около 10-12 мин. Оставете разстояние между меденките 1-2 пръста.




 

Няма коментари:

Публикуване на коментар